Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΘΕΜΑ” της Χαλκιδικής

0

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας τα τελευταία 2,5 χρόνια ( από τον 5/2015 ) που ανέλαβε ο ίδιος την ανακύκλωση σχεδόν από το μηδέν, δεν δέχεται τέτοια δημοσιεύματα, διότι:
1. Δεν μπήκαν καν στον κόπο οι υπεύθυνοι της εφημερίδας να ενημερωθούν από τον Δήμο μας, κάτι που θεωρούμε δεδομένο και εύλογο, όταν γίνεται μία τέτοιου είδους έρευνα,
2. Εδώ και 2,5 χρόνια που ο Δήμος οργάνωσε την ανακύκλωση δεν έδειξαν το ελάχιστο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και
3. Από πού έλαβαν τα πρωτογενή στοιχεία για να βγάλουν τέτοια συμπεράσματα. Υπόψη ότι υπάρχουν πέραν των ποσοτικών και βασικά ποιοτικά στοιχεία και παράμετροι που έπρεπε να λάβουν υπόψη τους.
Στην ουσία του πράγματος τώρα και για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας, αλλά και των ειδικών της εφημερίδας, γνωστοποιούμε τα παρακάτω :
α. Ο Δήμος από 5/2015 μέχρι τον 12/2017 μετέφερε 2.200.000 Kgr ανακυκλώσιμα υλικά στο Κέντρο Διαλογής Θέρμης.
β. Παρέλαβε μόνο ένα όχημα από την ΕΕΑΑ και σήμερα έχει σε υπηρεσία 3 οχήματα, εκ των οποίων τα 2 ιδιοκτησίας του Δήμου που επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν για τον τομέα της Ανακύκλωσης.
γ .Αντικαταστάθηκαν 325 μπλε κάδοι, τοποθετήθηκαν 90 καμπάνες γυαλιού και τοποθετήθηκαν 40 ειδικοί κάδοι σε σχολικές μονάδες για ανάπτυξη προγραμμάτων ανακύκλωσης.
δ. Για πρώτη φορά κινητό συνεργείο το καλοκαίρι του 2017 επισκεύασε 120 χαλασμένους μπλε κάδους στον τόπο που βρίσκονται, με αλλαγή καπακιών, μπρατζών, μηχανισμών καπακιών και λοιπού εξοπλισμού.
ε. Τα πληρώματα των οχημάτων έχουν εντολή σε οποιοδήποτε κάδο υπάρχουν οργανικά και σκουπίδια να μην μεταφέρονται για κανένα λόγο στο κέντρο διαλογής, κάτι που σημαίνει υπεύθυνη αντιμετώπιση και διαχείριση της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και πολύ χρόνο για τον έλεγχο αυτό.
στ. Διανομή 350 σάκων ανακύκλωσης το 2015 & 2016 και άλλων 700 σάκων τον 12/2017 και 1 / 2018.
ζ. Εκτύπωση και διανομή 3500 φυλλαδίων με βασικές πληροφορίες, διαδικασίες και διαχείριση της ανακύκλωσης από τους πολίτες, ενώ τα φυλλάδια συνεχίζουν και διανέμονται μέχρι σήμερα.
η. Ο Δήμος μας, από τους λίγους της Ελλάδας που στη δημόσια διαβούλευση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου εθνικού πλαισίου για την Ανακύκλωση, έκανε πλήρως εμπεριστατωμένη παρουσίαση θέσεων, απόψεων, προτάσεων που αρκετές από αυτές υιοθετήθηκαν εκ των υστέρων μετά τη διαβούλευση στο νέο νόμο.
Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά για τη σταθερή και ποιοτική ανάπτυξη της Ανακύκλωσης στο Δήμο μας και μία ελάχιστη απάντηση στην εφημερίδα, η οποία κόπτεται μεν, αλλά απαξιώνει να επισκεφτεί τις υπηρεσίες του Δήμου για να ενημερωθεί ουσιαστικά και καλοπροαίρετα.
Φυσικά η προβολή του θέματος υπό συνθήκες που μόνο ο συντάκτης της εφημερίδας γνωρίζει μόνο καλοπροαίρετη δεν είναι και δεν τιμάει την ίδια την εφημερίδα, η οποία διακατέχεται από σύνδρομο κακής και πρόχειρης ενημέρωσης και σταθερής σύγχυσης της πραγματικότητας.
Η μάχη που έδωσε και δίνει ο Δήμος, ο Δήμαρχος, ο υπεύθυνος Εντεταλμένος Σύμβουλος και οι εργαζόμενοι, δεν απαξιώνονται με τέτοια πρόχειρα, υποκινούμενα και ψευδή δημοσιεύματα.
Εμείς προχωρούμε σταθερά και μεθοδικά για την επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά της προσπάθειας που δίνεται.

Μοιρασου το.