Βραβείο στον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

0

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας βραβεύτηκε στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», στην Λάρισα στις 15-16/02/2019, με θέμα: «Βιώσιμη αστική κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις»

Την πρόταση με τίτλο «Μια βόλτα που ενώνει τις γειτονιές της πόλης – Εστιασμένη κινητικότητα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, παρουσίασε μέσω skype ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και υποστήριξε ο επιστημονικός υπεύθυνος Κοσμάς Αναγνωστόπουλος. Το βραβείο αφορά την κατηγορία: «Καινοτομίες σε θέματα διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκε η πρόταση αφορούσαν :

Την ευκολία στην υλοποίηση αφού η πρόταση αποφεύγει την εμπλοκή συναρμόδιων φορέων και δε δημιουργεί προβλήματα σε χρήσεις εμπορίου, αναψυχής κλπ.
Ενώνει γειτονιές της πόλης και τους δύο παλαιούς Δήμους και λειτουργεί ενωτικά ως προς την τοπική κοινωνία ενώ ταυτόχρονα
Εξασφαλίζει την προσβασιμότητα σε όλους τους κοινωφελείς χώρους, υπηρεσίες, χώρους πρασίνου

Η πρόταση άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο για την πρωτότυπη φιλοσοφία, όσο και για την επιστημονική πληρότητα και την εκπλήρωση των κριτηρίων της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα που συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου.

Μοιρασου το.