Σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης τιμήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των αθλητικών ενώσεων του νησιού που στηρίζουν και ενισχύουν την καινοτόμο δράση του Κοινωνικού Αθλητισμού, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης και δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών να εγγραφούν δωρεάν σε αθλητικές ακαδημίες.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των αθλητικών ενώσεων Κρήτης για την προσφορά τους για την εδραίωση του Κοινωνικού Αθλητισμού στο νησί επεσήμανε: «Η καινοτόμος αυτή δράση στηρίζει παιδιά άπορων οικογενειών, και εσείς με την συμμετοχή σας, την συνεισφορά σας, επιβεβαιώνεται τον κοινωνικό σας ρόλο αλλά κυρίως το βαθύ αίσθημα ευθύνης που εκφράζετε με τη στήριξη σας αυτή. Η Περιφέρεια Κρήτης παρά την οικονομική κρίση με δικούς της πόρους ενισχύει και βελτιώνει τις αθλητικές υποδομές στο νησί, ήδη ετοιμάζονται νέα γήπεδα και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ δίνει έμφαση στις αθλητικές υποδομές στα σχολεία. Με την στήριξη την δική σας θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα για τον αθλητισμό στη Κρήτη, με στόχο την ώθηση των νέων μας στον αθλητισμό».
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε:
«Δώσαμε και δίνουμε τη δυνατότητα σε παιδιά άπορων οικογενειών ή άλλων ευπαθών ομάδων να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρα τους δηλαδή να εγγραφούν σε μια ακαδημία εκμάθησης ενός αθλήματος εντελώς δωρεάν που αδυνατούσαν να το πράξουν για λόγους οικονομικής φύσεως . Η καινοτόμος αυτή ιδέα πανελλαδικά εντάσσεται στις άμεσες ανάγκες ενίσχυσης της Ελληνικής οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο απο ποτέ. Ο κοινωνικός αθλητισμός είναι μια συνέχεια δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φροντιστήριο. Σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίζετε έμπρακτα την προσπάθεια αυτή που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά με οικονομικά προβλήματα να εγγραφούν δωρεάν στις ακαδημίες».
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα:
-Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης Τένις-Γιάννης Σπυριδάκης
-Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης (ΕΣΠΕΚ): Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης
-Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (ΕΚΑΣΚ): Μπάμπης Μαρκάκης
-Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Κρήτης Ρόδου
(ΠΕΚΥΚΡ): Γεώργιος Ανδρουλάκης
ΕΠΣ ΧΑΝΙΩΝ: Γιώργος Βούρβαχης
ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Γεώργιος Δασκαλομαρκάκης
ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Νίκος Τζώρτζογλου
ΕΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Λάμπρος Μάρης
ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης: Σωτήρης Λαβούτας
Τοπική Επιτροπή Καράτε Κρήτης: Άγγελος Καραϊσκάκης
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν επίσης ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και στελέχη της υπηρεσίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι!
- Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την λειτουργία στην Κρήτη συντονιστικού κέντρου Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη -διαχείριση μεγάλων κρίσεων.
- Σε 74 σημεία επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ποταμών και την αποκατάσταση αναχωμάτων
- Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοζωίας στο Πεδίο του Άρεως 23 – 24 Σεπτεμβρίου
- Κλειστά σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων – Τι θα γίνει με τα μαθήματα
- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ομάδα εθελοντών του «Χαμόγελου του Παιδιού»
- Ξεκίνησαν τα πρώτα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
- Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024