Γρηγόρης Σταμούλης, Δήμαρχος Μεγαρέων « Πετύχαμε μία πρώτη Νίκη! Δεν εφησυχάζουμε και επαγρυπνούμε»

0

Μία πρώτη νίκη στην μάχη για την αποτροπή δημιουργίας δομής προσφύγων – μεταναστών στη Νέα Πέραμο, ήρθε μόλις τώρα με την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που ελήφθη σήμερα υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωϊ τον Αρχιεπίσκοπο στη Μονή Πετράκη συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Γιώργο Μπερδελή και Κλεάνθη Βαρελά, ζητώντας να ακυρωθεί η οποιαδήποτε μίσθωση του ιδιοκτησιακού χώρου, που επρόκειτο να ενοικιαστεί για να δημιουργηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Νέα Πέραμο.
Μόλις δημοσιοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία αποφάσισε να μην νοικιάσει την ιδιοκτησία, που έχει στην κατοχή της στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου της 75 ΜΕ στη Νέα Πέραμο, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης προέβη στην εξής δήλωση:
« Κερδίσαμε ακόμα μία μεγάλη μάχη, όμως δεν εφησυχάζουμε, θα επαγρυπνούμε διαρκώς. Όλοι μαζί, διοίκηση, αντιπολίτευση, Αντιπεριφερειάρχης και λαός ενωμένοι τα καταφέραμε. Βεβαίως και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου και στην αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση, που βρήκαμε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον οποίο επισκέφτηκα μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο και τους επικεφαλής κ. Μπερδελή και κ. Βαρελά και ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση στο πρόβλημα μας και εισηγήθηκε στην Ιερά Σύνοδο, η οποία το ενέκρινε ομόφωνα, να μη νοικιάσει τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο της 75 ΜΕ στο Υπουργείο και επομένως να μη μπορεί αυτό, να εγκαταστήσει δομή μεταναστών – προσφύγων. »
Η σημερινή ιστορική απόφαση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει:
« Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Όσον αφορά στο θέμα, το οποίο προέκυψε σχετικά με δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο, της περιοχής των Μεγάρων και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό, η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο. Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.»

Μοιρασου το.