Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων,ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία και τους αξίζουν πραγματικά τα συγχαρητήριαμας.
Η χρονική συγκυρία βέβαια δεν ήταν με το μέρος των παιδιών, καθώς η πολιτικοοικονομική κρίση που βιώνουμε, η οποία δυστυχώς αντί να επιλύεται, βαθαίνει, δεν λειτούργησε ως αρωγός στις επιθυμίεςκαι τους στόχουςτους, αλλά περισσότερο ως τροχοπέδη.
Στους επιτυχόντες, εύχομαι στο νέο τους ξεκίνημα στην ανώτατη εκπαίδευση να γίνουν δημιουργικοί, πολύπλευροι και να επιδιώξουν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις μπορούν, προκειμένου ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους να εξελιχθούν σε νέους φάρους ελπίδας για την πατρίδα μας. Συγχαρητήρια αξίζουν τόσο οι γονείς και οι κηδεμόνες, όσο και οι καθηγητές τους, που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, ας μην απογοητευτούν,καθώς η επιτυχία στις συγκεκριμένες εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος στη ζωή τους, αλλά αποτελεί μία από τις πολλές δοκιμασίες και ευκαιρίες που θα έχουν για να επιτύχουν.
Απευθυνόμενος τέλος προς όλους τους νέους, θα ήθελαν να τους ενθαρρύνω να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τους στόχους τους με όρεξη και πείσμα, ώστε να γίνουν δραστήριοι και δημιουργικοί πολίτες.»
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η ομάδα εθελοντών του «Χαμόγελου του Παιδιού»
- Ξεκίνησαν τα πρώτα φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
- Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024
- Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
- Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 80η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας.
- Μήνυμα του Δημάρχου, Κώστα Λύρου για τη νέα σχολική χρονιά
- Υγειονομική «ασπίδα» στα Τρίκαλα από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς
- Σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας: Τί προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπ. Υγείας – Οδηγίες προστασίας μετά από πλημμύρα