Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

0

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλη την μαθητική κοινότητα: δημιουργική πορεία στην Γνώση. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι δύναμη και αντοχή στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.
Η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, με την έξαρση της πανδημίας, απαιτεί την υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας που συνιστούν οι ειδικοί, και στους χώρους των σχολείων, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση.
Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών, για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο, σε ασφαλείς συνθήκες, με τους επιβεβλημένους υγειονομικούς κανόνες. Επιδιώκουμε την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων. Μεριμνούμε για την άμεση έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που θα βοηθήσει τους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται οικονομικά. Κοινός στόχος όλων μας είναι: το παιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις βαθμίδες, να έχει την δυνατότητα να προσφέρει τις αναγκαίες και ουσιαστικές Γνώσεις στις νεότερες γενιές, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.
Καλή σχολική χρονιά.

Μοιρασου το.