Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Κατασκευή ραμπών & WC ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός

0

Στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχωρά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Σε συνέχεια της πρότασης που είχε κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή, τον περασμένο Δεκέμβριο για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» – και μετά την απόφαση ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών – ο Δήμος προχώρησε, τις προηγούμενες ημέρες, στη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, με καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών την 18η/12/2020.
Στο πλαίσιο του έργου – το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 69.000 €, εκ των οποίων οι 39.060 € προέρχονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και οι 29.940 € από ίδιους πόρους του Δήμου – προβλέπεται η κατασκευή/ανακατασκευή ραμπών για την διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων γενικότερα που οδηγούν στις εισόδους των σχολικών κτηρίων καθώς και η πλήρη ανακαίνιση-νέα κατασκευή των WC ΑμεΑ σε 12 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
Αναφερόμενος στην υλοποίηση του εν λόγω έργου ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε τα εξής: «Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με ίδιους πόρους του Δήμου, προχωράμε στην υλοποίηση έργων προσβασιμότητας που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και πρωτίστως τα σχολεία μας. Η υλοποίηση των παρεμβάσεων προσβασιμότητας στις σχολικές μονάδες – σε συνέχεια της ολοκληρωμένης πρότασης που ωρίμασε και υπέβαλε η παρούσα Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ – είναι πολύ σημαντική καθώς θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των σχολικών υποδομών και στην απρόσκοπτη και ασφαλής εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία. Είμαστε έμπρακτα δίπλα στις σχολικές κοινότητες και επενδύουμε σ’ ένα καλύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας!».

Μοιρασου το.