Δεντροφύτευση

0

Ολοκληρώνεται την Τρίτη η δενδροφύτευση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με ανθοφόρα καλλωπιστικά δέντρα (τίλια), σε όσα σημεία υπάρχουν κενές θέσεις. Θα ακολουθήσει αντίστοιχη παρέμβαση και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στη Μ. Μεθοδίου, στην Ι. Θεοτόκη, στην Πάνω Πλατεία και στο παρακείμενο παραλιακό τμήμα, στο άλσος της Γαρίτσας και αλλού, καταλαμβάνοντας συνολικά περίπου 100 θέσεις.
Το Τμήμα Συντήρησης Αστικού Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας φροντίζει να αποκαθιστά το πράσινο σε κεντρικά σημεία της πόλης, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους όσο και για λόγους αισθητικής. Το επόμενο διάστημα, η Υπηρεσία θα προβεί και στην απομάκρυνση των φυτικών και ριζικών υπολειμμάτων από τους παλιούς κορμούς που είχαν απομείνει στο έδαφος, δίπλα στους οποίους φυτεύτηκαν τα νέα δέντρα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Σπ. Ασπιώτη, πρόκειται για παρεμβάσεις που είχαν γίνει και πέρυσι, συνεχίστηκαν φέτος και θα ακολουθήσουν για όσο διάστημα απαιτηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς προκύπτει η αναγκαιότητα εξαιτίας της φθοράς και της επικινδυνότητας των γηρασμένων δέντρων.

Μοιρασου το.