Εθιμοτυπική επίσκεψη

0

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αναπληρωτή Δημάρχου, Γιώργο Παντελιό, λόγω της απουσίας του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου στα Γιάννενα για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, έκανε η πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα Céline Pendariés, συνοδευόμενη από την πρόξενο της Γαλλίας στην Κέρκυρα Ροζαντένια Καραμούτσου. Η συνάντηση έγινε στο Μαράσλειο.
Η κ. Pendariés και ο κ. Παντελιός συζήτησαν διεξοδικά για τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και ειδικότερα την Κέρκυρα με τη Γαλλία, ενώ η πρόξενος ευχαρίστησε το Δήμο για τη στήριξη που προσφέρει, όποτε χρειαστεί, στους Γάλλους τουρίστες και κατοίκους του νησιού. Από την πλευρά του, ο κ. Παντελιός αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του Δήμου με το προξενείο και ειδικότερα την πρόξενο, τονίζοντας πως η συνεργασία αυτή μπορεί να διευρυνθεί με διάφορες δράσεις σε πολλά πεδία, όπως είναι ο πολιτισμός κ.α.
Η κ. Pendaries πρότεινε την αδελφοποίηση της Κέρκυρας με δήμο της Γαλλίας, ενώ ο κ. Παντελιός την ενημέρωσε για την απόφαση του Δικτύου Καποδίστρια να διερυνθεί με πόλεις που συνδέονται με τον Ιωάννη Καποδίστρια, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση το Παρίσι.
Τέλος, ο κ. Παντελιός ενημέρωσε την πρόξενο για θέματα που την ενδιέφεραν, όπως είναι ο τουρισμός, η οικονομία και οι υποδομές της Κέρκυρας, καθώς και οι προτεραιότητες του Δήμου.

Μοιρασου το.