Εκδηλώσεις για την ιστορική Μάχη του Λασιθίου στο Οροπέδιο Λασιθίου

0

Παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την ιστορική Μάχη του Λασιθίου στο Οροπέδιο Λασιθίου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018.
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής.
Θα παραστούν:
Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, ο τ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Πλακιωτάκης Βουλευτής ΝΔ Ν. Λασιθίου, ο Ευρωβουλευτής Νικόλαος Ανδρουλάκης (Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη-S&D), ο Ευρωβουλευτής Γεώργιος Γραμματικάκης (Το Ποτάμι-S&D), ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλειος Λαμπρινός, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Αρχών – Φορέων.
Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Ευρωβουλευτής Νικόλαος Μ. Ανδρουλάκης.
Την ΑΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει, προκειμένου να ξεναγήσει, ο κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, βραβευμένος συγγραφέας και ιστορικός από την Ακαδημία Αθηνών.

Μοιρασου το.