Εκδηλώσεις Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

0

«Η τέχνη πάει σχολείο»

Το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στο πλαίσιο του προγράμματος «Η τέχνη πάει σχολείο», που έχει ως στόχο τη βιωματική μάθηση μέσα από διαδραστική επικοινωνία με τους καλλιτέχνες, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με δυο θεματικές ενότητες: τη μουσική και το χορό.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μουσικής : «1, 2, 3… Avanti Maestro»
Τι είναι μουσική;

Τι είδος μουσικού οργάνου είναι το βιολί, το ακορντεόν και το μπουζούκι;
Ποια είναι η ιστορία τους; Τα παιδιά μέσα από μια σειρά διαδραστικών αφηγήσεων έρχονται σε επαφή με ποικίλα μουσικά όργανα, αφουγκράζονται και συγκρίνουν τα διαφορετικά είδη μουσικής, συμμετέχουν στη σύνθεση ενός μουσικού συνόλου και έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον καλλιτέχνη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ’έως Στ’Δημοτικού (αριθμός συμμετεχόντων έως 25 μαθητές), διάρκειας 45’ λεπτών, και πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στο χώρο του σχολείου έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο προγράμματος. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι 9:30-13:00 και δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από καθηγητές του Τμήματος Πολιτισμού:
Παπαδοπούλου Στέλλα (θεατρολόγος), Άρης Χρυσοσπάθης (Μουσικός-ακορντεόν), Κώστας Σουλιώτης (Μουσικός-μπουζούκι) και Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (Μουσικός -βιολί).

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και προγραμματισμού:
Άρης Χρυσοσπάθης
τηλ: 210-2635689 & 6938103410
Ώρες επικοινωνίας: 9:00-12:00
mail:odeio@agankam.gov.gr

2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χορού: «Ταξίδι στον κόσμο του χορού».
Τι είναι ο χορός; Ποια είναι τα βήματα; Ποια η ιστορία του;

Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη του χορού ως μία από τις πλέον δυναμικές και δημιουργικές τέχνες και εδράζεται στη γνώση ότι ο χορός είναι έκφραση συναισθημάτων είτε μέσω του κλασικού χορού, είτε μέσω των διαφόρων τεχνικών του σύγχρονου χορού, είτε μέσω της κουλτούρας του Hip Hop.
Η παρουσίαση περιλαμβάνει: Ιστορική αναδρομή στην τέχνη του χορού (από το μπαλέτο στα συστήματα του σύγχρονου χορού, μέχρι και το hip hop), προβολή video, συζήτηση με τα παιδιά για τα οφέλη του χορού καθώς και βιωματική εμπειρία μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε, Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίων & Λυκείων (αριθμός συμμετεχόντων έως 25 μαθητές), διάρκειας 45’ λεπτών, και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στο χώρο του σχολείου έπειτα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο προγράμματος.

Οι ώρες διεξαγωγής είναι 9:30 -13:00 και δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από καθηγητές του Τμήματος Πολιτισμού:
Ειρήνη Παπαδάκη (χορογράφος-σύγχρονος χορός), Φρύνη Βρεττού ( καθηγήτρια κλασσικού χορού), Μπαξεβανάκη Σίσσυ ( καθηγήτρια χορού-χιπ χοπ)

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και προγραμματισμού:
Ειρήνη Παπαδάκη
τηλ: 6944880192
mail: eirinipapadakidance@gmail.com

Ξεναγήσεις σε μουσεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Η Διεύθυνση Πολιτισμού – Αθλητισμού στο πλαίσιο της γνωριμίας και της προσέγγισης των μαθητών και των Δημοτών της πόλης μας, της σημασίας και της συμβολής των Μουσείων στην κοινωνική ανάπτυξη, διοργανώνει πρόγραμμα ξεναγήσεων για τα Δημοτικά Σχολεία.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται στα μουσεία του Δήμου μας: Φυσικής ιστορίας, Παλαιών ραδιοφώνων καθώς και του Καραγκιόζη.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Από την παλιά εποχή… στο σήμερα»:
Πώς ψυχαγωγούνταν τα παιδιά τα παλιά χρόνια; Ποια είναι η θεία Λένα; Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανακαλύπτουν τον τρόπο ψυχαγωγίας των παιδιών της ηλικίας τους στο παρελθόν, τον συγκρίνουν με τον σημερινό τρόπο και δημιουργούν τις δικές τους αφηγήσεις αλληλεπιδρώντας με τα εκθέματα του μουσείου.

Ηλικίες: Α’ έως Στ’ Δημοτικού
Αριθμός μαθητών: έως 25
Διάρκεια: 90 λεπτά
Πρόγραμμα: κάθε Τετάρτη
Ώρα έναρξης: στις 09:00 π.μ. και στις 11:00 π.μ.

Για πληροφορίες: 2132039980 κ.Ασπασία Σταματελάτου
email; aspapolitistiko@gmail.com
2132039981 κ. Μαρίζα Κιουτσούκη :email:kioutsouki@agankam.gov.gr

Μοιρασου το.