Εκτακτη σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου, για ενέργειες του Δήμου στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων πρόληψης πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων

0

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη σήμερα το πρωϊ σε έκτακτη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα και οι ενέργειες του Δήμου στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών λόγω του αυξημένου κινδύνου, που υπάρχει κι έχει γνωστοποιηθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ΕΜΥ για την περιοχή μας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Κώστας Φυλακτός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σταύρος Ν. φωτίου, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Γιάννης Καλιπόζης.
Αποφασίστηκαν και ήδη εφαρμόζονται τα εξής:
1) Επιτήρηση των δασικών περιοχών εντός του ιστού της πόλεως των Μεγάρων (Αλσος Θεόγνιδος, Πευκάκια κλπ), με προσωπικό του Δήμου
2) Επιτήρηση των δασικών περιοχών της περιφέρειας του Δήμου Μεγαρέων με αυτοκίνητα του Δήμου, που θα περιπολούν και δεν θα επιτρέπουν την κίνηση των πολιτών στις απαγορευμένες από την Περιφέρεια δασικές περιοχές που έχουν σημανθεί με κορδέλες
3) Υδροφόρα του Δήμου στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
4) Συνεργασία με την Αστυνομία ως προς την επιτήρηση των δασικών περιοχών ώστε οι παραβάτες να συλλαμβάνονται ή αναλόγως να τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1000) ευρώ, όπως προβλέπει η ΠΝΠ 138/5.8.21.
5) Συνεργασία με τις τοπικές εθελοντικές ομάδες, τον Κυνηγετικό Σύλλογο και την ΛΕΜΜ.
6) Οι Υπηρεσίες του Δήμου σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης και περιστατικού.

7) Η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες να πειθαρχούν στις εντολές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και να αποφεύγουν οποιαδήποτε εργασία στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά καθώς και τις άσκοπες μετακινήσεις στις απαγορευμένες δασικές περιοχές διότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά.

Μοιρασου το.