Εμβολιασμός Ρομά και Εθελοντική Αιμοδοσία

0

1) Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020 υπό την αιγίδα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Σερρών, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και της Ν.Υ. Αιμοδοσίας.
Η αιμοληψία των εθελοντών αιμοδοτών θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» κατά τις ώρες 09.00-13:00. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους.
Υπογραμμίζεται ότι στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών, όπως και σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών.
Τηλέφωνο για ραντεβού: 2321350571, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 07:30 έως 15.00.

2) Εμβολιασμός Ρομά στον Δήμο Σερρών
Παιδιατρική κλινική εξέταση – Εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στον Δήμο Σερρών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 14.00 μ.μ.).
Ο εμβολιασμός διοργανώνεται σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το Κέντρο Κοινότητας ROMA του Δήμου Σερρών, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περ. Ενότητας Σερρών, την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», την Α΄Παιδιατρική κλινική του ΕΚΠΑ-Π.Π.Ν. «Αγία Σοφία», το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, τους Νοσηλευτές Εθελοντές του Περ.τμήμα Ε.Ε.Σ. Σερρών. Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που συνέταξε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου.
Η δράση έχει τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύη, του ΚΕ.Σ.Υ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του Υπουργείου Εργασίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Μοιρασου το.