Ενημερωτική επίσκεψη στελεχών της ΕΕ για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου

0

Τις καλύτερες εντυπώσεις από τη δομή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου δήλωσαν ότι αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. κ. Patrick Paquet, Προϊστάμενος της μονάδας Α.5 για Κύπρο και Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και η Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για το ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020, κ. Άννυ Μπακοπούλου.
Στη χθεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου, όπου και στεγάζεται από το πρώτο έτος λειτουργίας της η δομή, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υγείας και της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτρης Τρουλάκης, Προϊστάμενος ΕΥΣΕΚΤ και ο κ. Χρήστος Κύρκογλου, Τμηματάρχης ΕΥΣΕΚΤ, ενώ την ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Κρήτης η κ. Μιράντα Παπαδάκη, Προϊσταμένη Μονάδας Α και ο κ. Μανώλης Βλατάκης, Υπεύθυνος του έργου.
Από το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγυής συμμετείχαν η κ. Φωτεινή Δαλαβέρη Προϊσταμένη Επιτελικής Δομής και η κ. Μαρία Καθαράκη Προϊσταμένη Μονάδας Β1.
Τέλος, από το Δήμο Χερσονήσου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Αργυράκης, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Βασιλάκης, η κ. Ευτυχία Ανδριανού από το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, η κ. Ελίζα Ιατράκη Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Υπεύθυνη του έργου, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου κ. Κλεάνθη Κωνιού, Κοινωνική Λειτουργός και κ. Δήμητρα Πλατάκη, Ψυχολόγος.
Αφού έγινε ξενάγηση στους χώρους, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τη μέχρι σήμερα λειτουργία της νεοσύστατης δομής. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο προφίλ του Δήμου Χερσονήσου και η παρουσίαση για τις αρμοδιότητες και δράσεις του Κέντρου Κοινότητας συνεχίστηκε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γόνιμη συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενους για το ρόλο και την προσφορά της νέας κοινωνικής δομής, η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου. Οι επίσημοι επισκέπτες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και διατύπωσαν ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για τη συνέχιση της επιτυχημένης λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου.

Μοιρασου το.