ΕΟΔΥ και covid-19

0

Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας τις δράσεις πρόληψης κατά του ιού covid-19, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποίησαν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν 211 τεστ, εκ των οποίων τα 6 είναι πιθανώς θετικά και θα ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 338, εκ των οποίων τα 8 νοσηλεύονται και τα 330 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με βάση την εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον Δήμο Λεβαδέων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, μετά την σημαντική αύξηση που σημείωσε τις προηγούμενες εβδομάδες, ακολουθώντας την πανελλαδική τάση αύξησης των ευρισκομένων κρουσμάτων.
Παρ’ όλα αυτά ο χαμηλός δείκτης των νοσηλειών σε επίπεδο Δήμου συνεχίζει να αποτελεί μόνιμα άκρως ενθαρρυντικό στοιχείο, καθώς και απόδειξη για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Όμως παρά την σταθεροποίηση, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Γι’ αυτόν τον λόγο για ακόμα μια φορά κάνω έκκληση προς όλους να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους και να τηρούν στο ακέραιο τα νέα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, όπως τροποποιήθηκαν κι ισχύουν από σήμερα.

Γνωρίζω ότι όλοι έχουμε ίσως κουραστεί, αλλά δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτόν της μάχης για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Ας χρησιμοποιήσουμε τα όπλα της επιστήμης. Είναι μονόδρομος.

Θα τα καταφέρουμε!»

Υπενθυμίζουμε ότι οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) θα συνεχιστούν στην ίδια τοποθεσία (Παλιό Δημαρχείο, Καραγιαννοπούλου 1) την Τετάρτη (24/11), την Πέμπτη (25/11), την Παρασκευή (26/11) και την Κυριακή (28/11) και ώρες 9:00 – 14:00.

Ακόμη την Τετάρτη 24/11/2021 θα διεξαχθούν τεστ στο Κοινοτικό Κατάστημα Κυριακίου από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Μοιρασου το.