Επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων

0

Κύριοι,
Ασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμα μου να σας απαντήσω πέραν της δημόσιας απάντησής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τα λεγόμενα της καταγγελίας σας στις 15/3/2022, σε ό,τι αφορά στα σχόλια τα οποία η επικεφαλής σας χαρακτήρισε ως σεξιστικά και εσείς τα υιοθετήσατε, με μια παγκόσμια πρωτοτυπία να καταγγέλλετε σεξιστική επίθεση, χωρίς να σημειώνονται οι φράσεις και εκφράσεις που τη στοιχειοθετούν, έχω να σας αναφέρω τα εξής:
Η επικεφαλής σας, σας έχει συμπαρασύρει αυτά τα χρόνια σε μια προσωποκεντρική πολιτική δύο διαστάσεων. Η μια με τον ένα θεσμικό της ρόλο ως δημοτική συμβούλου και η άλλη ως βουλευτή. Θέλω να ξέρετε ότι είναι δύσκολη η θέση μου, όχι για να αντιπαρατεθώ στη δημοτική σύμβουλο αλλά στη βουλευτή διότι αυτό δεν θα βοηθούσε ποτέ να ασκώ δίκαια τα καθήκοντά μου και σε καμία περίπτωση δεν ενώνει αλλά διχάζει τους δημότες μας. Ωστόσο η επικεφαλής σας φρόντιζε πάντα με το διπλό της ρόλο να πολώνει τις καταστάσεις όπως έκανε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας με ονομαστική αναφορά σε στελέχη της ΕΤΑΔ Α.Ε., λέγοντας τη μισή αλήθεια, ως συνήθως, και τεχνηέντως απέμπλεξε από την κατηγορία στελέχη, τα οποία κατηγορούνται και συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση της εταιρίας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο και με τα οποία ισχυρίστηκε πολλάκις ότι συνομιλούσε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της σύμβασης για την ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια αναζητώντας λύση σε ένα πρόβλημα που έχουμε να διαχειριστούμε και προσπαθώντας παντοιοτρόπως στη βάση του νομικού πλαισίου, της ιστορίας των ακινήτων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αυτών, αλλά και στη βάση του ιστορικού των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου Λεβαδέων και των συμβάσεων αυτών, έτσι ώστε τα ακίνητα να τα διαχειρίζεται ο Δήμος προς όφελος των δημοτών.
Σε όλους αυτούς τους 30 μήνες προσπαθώ να πείσω το Δημοτικό Συμβούλιο με επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία εκφράστηκε μέσα από την πλειοψηφία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, και κατέδειξε ότι και αυτή επέλεξε τον δρόμο της ενοικίασης ως μοναδική νόμιμη οδό. Και βέβαια αυτό επιβεβαιώνεται από την επιστολή της στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στην οποία επιβεβαιώνει την πλήρη κυριότητα των ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. αναφέρεται στη νομιμότητα, η οποία διέπει τις συμβάσεις παραχώρησης με αντάλλαγμα σύμφωνα με το Ν. 4389/2016 «3ο Μνημόνιο» και αναφέρεται σε ποσό μισθώματος, δηλαδή στο αντίτιμο της μελλοντικής σύμβασης του Νερόμυλου από 12/10/2019. Βλέπετε και εσείς την ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ της αλλά ίσως δεν μπορείτε να το ομολογήσετε. Η ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ της επικεφαλής σας αποδεικνύεται επίσης και από τη μη εφαρμογή όσων πρόσφατα έλεγε. Δήλωνε ότι θα καταθέσει επερώτηση στη Βουλή για τα ακίνητα της Κρύας. Δεν το έκανε ποτέ αλλά αντιθέτως κατέθεσε μια εκπρόθεσμη τροπολογία για το νόμο του μνημονίου. Δήλωνε δημόσια εντός συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβριο, ότι θα καταθέσει την τροπολογία ξανά και ξανά, αλλά έχουμε μέσα Μαρτίου και δεν την έχει καταθέσει ποτέ ξανά. Και όλα αυτά τα αναδεικνύω απαντώντας της σε διαφορετικές πάλι καταγγελίες, που δυστυχώς πάλι τότε με ενέπλεξε με μισής αλήθειας πληροφορίες ακόμη και σε άρθρο της εφημερίδας «ΑΥΓΗ».
Εκδήλωσα με πολλούς τρόπους την ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ στάση της επικεφαλής σας, που δυστυχώς σας παρέσυρε σε αυτό. Για το ίδιο θέμα σε παλαιότερη αντιπαράθεση δημόσια είχα αναφερθεί στην πολιτικής της ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ λέγοντας: «Με σειρά αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου κατέδειξα και συνεχίζω να καταδεικνύω την έλλειψη πολιτικής συνέπειας από μέρους της στο συγκεκριμένο ζήτημα (Ακίνητα Κρύας) όμως κανείς δεν εκπλήσσεται όλοι γνωρίζουν ότι η πολιτική της πορεία είναι μια αναντιστοιχία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ξεκίνησε την πολιτική της δράση από το ΚΚΕ, στη συνέχεια Αντιδήμαρχος μιας δημοτικής διοίκησης της Ν.Δ. και από υποψήφια Δήμαρχος ενός αντιμνημονιακού ρεύματος σε μια αλά καρτ ανεξάρτητη Δήμαρχο, που υπέγραφε αδιαμαρτύρητα τις μνημονιακές επιταγές, μέχρι να χάσει τις δημοτικές εκλογές και να εκλεγεί βουλευτής της αντιπολίτευσης έτοιμη εκ του ασφαλούς να καταργήσει νόμους με μια τροπολογία! Επίσης της εξήγησα ότι είναι προσωπικά τυχερή από το φύσημα του ανέμου, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε την τύχη ενός Δήμου στις ορέξεις του όπως είχε κάνει η ίδια».
Βροντοφώναξα ότι είναι ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ πολιτικά αλλά και ως ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ και όπως είδατε όλοι σας έτρεξε την επόμενη ημέρα να δικαιώσει τα λεγόμενά μου. Με την καταγγελία σας περί σεξισμού, που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/3/2022 καλούσατε τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν επί του θέματος, ωστόσο η ίδια τους απαγόρευσε να εκφραστούν από το ίδιο το βήμα του ναού της δημοκρατίας του Δήμου, αλλά συνέστησε τοποθετήσεις δημόσιες προφανώς από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιδεικνύοντας συμπεριφορά ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ με τη δημοκρατία την οποία ευαγγελίζεται η ίδια.
Κάποιοι, σίγουρα θα θυμάστε, τη συμπεριφορά της εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία έχουν αναφερθεί δημόσια σε συνεδριάσεις δημοτικοί σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας της και μάλιστα έμεινε χαρακτηριστικά η φράση της «Τώρα μιλάει η Δήμαρχος», η οποία τότε αξίωνε ότι είχε άπλετο χρόνο να μιλά, όμως σήμερα αξιώνει η ίδια οι υπόλοιποι να έχουν περιορισμένο χρόνο και βέβαια θεωρεί πως μόνο αυτή γνωρίζει τη διαδικασία, ως εμπειρότερη!
Έχω καταδείξει και στο παρελθόν ότι η επικεφαλής σας, όταν πρέπει να μιλήσουμε για αποφάσεις στην πολιτική, που ενέχουν την ευθύνη της, οι απαντήσεις της είναι πάντα προσωπικοί χαρακτηρισμοί προς τον συνομιλητή. Δεν εκπλήσσομαι, όμως θλίβομαι, που σας συμπαρέσυρε να συμφωνείτε ή να υιοθετείτε τη στάση και τη συμπεριφορά της και να πρέπει να την δικαιολογήσετε κιόλας, όπως προσπαθήσατε λέγοντας για την υπόθεση των ακινήτων ότι τότε κάναμε λάθος αλλά δεν θα το ξανακάνουμε και καταλαβαίνετε ότι αυτή η δικαιολογία δεν ευσταθεί σε κανένα αρμόδιο όργανο που να μπορεί να λύσει την υπόθεση των ακινήτων επ’ ωφελεία του Δήμου, ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από 1/9/2019, τούτη η δημοτική αρχή, πέραν από την υποχρεωτική ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θέσπισε και τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Κοινότητας Λιβαδειάς. Άρα λοιπόν όλα είναι καταγεγραμμένα.
Τι φοβάστε και δεν αναφέρετε τα λόγια μου, της 14/3/2022, που αφορούν δήθεν σε σεξισμό;
Θα θυμάστε βέβαια, τις καταγγελίες της προεκλογικά για το πρόσωπο μου για ρατσιστικές εκφράσεις και ξενοφοβία, όμως απέδειξα με τις πράξεις μου τη διάθεσή μου για κοινωνική ισορροπία στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και ασφαλώς δεν έχετε ξεχάσει την καταγγελία, στην οποία σας παρέσυρε η επικεφαλής σας για το πρόσωπο του κ. Εμμανουήλ Τσεσμετζή για τους ίδιους λόγους, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ. Παρόλα αυτά, η ίδια του ζητούσε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της στις εκλογές του 2019.
Πόσες ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ πια;
Βλέπετε, ότι γνωρίζω ακριβώς ό,τι έχω πει, και είτε στο δημόσιο λόγο είτε σε αρμόδιο όργανο δεν θα αποδειχθεί το αντίθετο. Συνεχίζω να καταδικάζω ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ λόγων και έργων και για αυτό ακριβώς αναφέρθηκα στην ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ της στην πολιτική ζωή και ως τρόπος ζωής της. Και πάντα αναφέρομαι πολιτικά.
Κύριοι,
Θα σας παρακαλέσω να σταθείτε στο πλευρό της δημοτικής αρχής, άλλοτε συμφωνώντας και άλλοτε διαφωνώντας, μόνο για την ωφέλεια των δημοτών, όπως ακριβώς προσπαθώ και εγώ να πράξω.
Κλείνοντας, σας παραθέτω λόγια από την ομιλία μου κατά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου, από την οποία εδώ και 30 μήνες προσπαθώ να μην παρεκκλίνω:
«…Όλοι εμείς, που συμμετέχουμε σε αυτή την παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα δεν δικαιούμαστε ούτε διεκδικούμε κάτι περισσότερο από τους άλλους πολίτες. Όμως θέλω να θυμόσαστε καλά πως η Αλήθεια προάγει την Εμπιστοσύνη. Η Εμπιστοσύνη επιτρέπει την επικοινωνία. Η επικοινωνία διευκολύνει τη συνεργασία, που είναι αναγκαία για την επιτυχία. Η συνεργασία για να είναι αποδοτική χρειάζεται ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ΗΘΙΚΗ.»
Την απάντηση τούτη θα την καταθέσω και στα πρακτικά του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε οποιοσδήποτε θέλει να τοποθετηθεί.
Λιβαδειά, 16 Μαρτίου 2022
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

Μοιρασου το.