Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας: Ομιλία- Βιωματικό Εργαστήρι

0

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας (ΕΤ.Ε.Α.Δ.), το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, 6.00 μμ, στο Αμφιθέατρο Διοικητηρίου Δράμας, ανοικτή στο κοινό Εκδήλωση- Ομιλία, με θέμα:

«Τα παιδιά καθρέφτης της ψυχής μας: Η επικοινωνία μας με τα παιδιά μας στο Σπίτι και στο Σχολείο»

και ομιλήτρια την Χάρις Κατάκη, Δρ. Ψυχολογίας, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρο του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων σχέσεων

Η κα Κατάκη θα εστιάσει την ομιλία της σε ερωτήματα του τύπου:
«Γιατί τα παιδιά καταλαβαίνουν την ουσία των πραγμάτων πιο εύκολα από εμάς τους μεγάλους; Τι χάσαμε στη διαδικασία της ενηλικίωσης και του γονικού μας ρόλου; Γιατί και πώς ξεχάσαμε ό,τι ξέραμε όταν ήμαστε παιδιά; Γιατί και πώς απενεργοποιήσαμε τις κεραίες μας; Πόσες επικοινωνιακές παρεξηγήσεις θα εξέλειπαν, αν ξεσκεπάζαμε τους καθρέφτες που θα μας πουν την αλήθεια, την οποία δεν μας είναι εύκολο να δούμε μόνοι μας;»
Συντονίζει η Σύμη Καράκελε, Εκπαιδευτικός, Συστημική Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Modern Music Academy.

H είσοδος είναι ελεύθερη.
Επίσης, οι ίδιοι φορείς σας καλούν να συμμετάσχετε με δήλωσή σας και δωρεάν, στο Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα:
«Από τα διαζευτική ΄Η στα μαγικά Και»
την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, 6.00μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δημαρχείου Δράμας. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
Το Βιωματικό Εργαστήρι θα δώσει την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε για όλα όσα απασχολούν και προβληματίζουν στο χώρο της δουλειάς μας.
Η συστημική σκέψη μεταξύ άλλων, ανοίγει δρόμους, μας μαθαίνει να παρατηρούμε τον εαυτό μας όσο και το περιβάλλον μας, μάς μαθαίνει να ρωτάμε, να συνδέουμε, να οργανώνουμε και να συνθέτουμε τις πληροφορίες. Συμμετέχοντας σε ό,τι γίνεται μέσα μας και γύρω μας, μας μαθαίνει να εμπιστευόμαστε, να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε τους άλλους δίνοντας και παίρνοντας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eteadramas@gmail.com
Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Μοιρασου το.