Η Έδεσσα υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

0

Στο Πάρκο των Μικρών Καταρρακτών, σε μία σεμνή αλλά γεμάτη συμβολισμούς τελετή, η Έδεσσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα.
Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δημοτικών σχολείων της πόλης με τη σημαία του κάθε σχολείου, αθλητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών και φυσικά πολλοί Εδεσσαίοι, που με σύμμαχο τον καλό καιρό υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή Φλόγα.
Οι λαμπαδηδρόμοι, αθλητές του τόπου μας, μετέφεραν τη φλόγα στην πόλη μας και μετά την εκδήλωση συνέχισαν το ταξίδι της προς τη μακρινή Pyeong Chang της Νότιας Κορέας.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και οι εκπρόσωποι των Ολυμπιακών Επιτροπών της Νότιας Κορέας και της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Καλωσορίζουμε στην Έδεσσα την Ολυμπιακή Φλόγα και τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ελλάδας και της Κορέας!
Για άλλη μια φορά η Ολυμπιακή Φλόγα έχει ξεκινήσει μία πορεία με έντονους συμβολισμούς, ένα ταξίδι που ευχόμαστε να σκορπίζει το φως της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.
Από την Έδεσσα, την πατρίδα του μεγάλου Αλεξάνδρου που σκόρπισε το φως του πολιτισμού σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, ευχόμαστε η Ολυμπιακή Φλόγα να σκορπίσει το δικό της φως σε όλους τους λαούς του κόσμου!
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα του σύγχρονου κόσμου. Ανεξάρτητα από τη μορφή που έχουν πάρει οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα είναι το σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους. Αυτό το σύμβολο πρέπει να το κρατήσουμε σφιχτά μέσα μας για να ζεσταίνει τις καρδιές μας με το Ολυμπιακό πνεύμα, που είναι ότι ευγενέστερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση, τους λαμπαδηδρόμους μας, όσους εργάστηκαν για την εκδήλωση και τους πολίτες της Έδεσσας, και να δηλώσω με περηφάνια ότι η Έδεσσα, μία πόλη με παράδοση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τιμά το Ολυμπιακό ιδεώδες και στέλνει τους χαιρετισμούς της στη μακρινή Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, με ευχές για μία άρτια και ασφαλή διοργάνωση!
Καλό ταξίδι!»

Μοιρασου το.