Η Ωδή Αμφιπόλεως στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

0

Η Ωδή Αμφιπόλεως προσκλήθηκε και συμμετείχε ενεργά στο 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και είχε τίτλο,

«Κεντρική Μακεδονία : Πόλος Ανάπτυξης-Πύλη Συνεργασίας»

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace της Θεσσαλονίκης, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τριήμερο 26-28/3/2018.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που αποδίδει η ΠΚΜ στον τουριστική ανάπτυξη, δίνοντας μεταξύ άλλων και ενδιαφέροντα και πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία του τουρισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, εκπροσώπησε την Ωδή Αμφιπόλεως ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γιώργος Μακουσιάρης, ο οποίος συμμετείχε στην 2η Συνεδρία της πρώτης ημέρας με τίτλο «Στρατηγικές Επενδύσεις-Τουρισμός και Επιχειρηματική Εξωστρέφεια» με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Η Υπουργός Τουρισμού μεταξύ άλλων έκανε απολύτως σαφές, ότι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για την τουριστική προβολή μίας περιοχής, πρέπει να είναι η δημιουργία τουριστικού προϊόντος.

Κατά την παρέμβαση του στις εργασίες της Συνεδρίας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωδής Αμφιπόλεως, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αξιοθέατα αλλά και τις τουριστικές προοπτικές που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης.

Επίσης κατά την παρέμβαση του ο πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στην ανάγκη έγκαιρης τουριστικής αξιοποίησης όλων των αξιοθέατων της περιοχής , ώστε να γίνει εφικτό όχι μόνο να υποδεχθεί αλλά και να φιλοξενήσει η ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών που θα προκύψει από την επισκεψιμότητα στον Τύμβο Καστά και να μην μετατραπεί η περιοχή σε προορισμό απλής διέλευσης.

Επίσης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι το τουριστικό προϊόν της περιοχής έχει ήδη καταγραφεί, ταξινομηθεί και μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και θα παρουσιαστεί από την Ωδή Αμφιπόλεως με την ολοκλήρωση του Τουριστικού Οδηγού πρώτου για την περιοχή της Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου που είναι υπό έκδοση και δήλωσε ότι συνεργάζεται με όλους τους φορείς για τον συνολικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά την Τρίτη ημέρα του Συνεδρίου την Ωδή Αμφιπόλεως εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. κος Χρήστος Τσερβένης που συμμετείχε στην Συνεδρία με θέμα «Μεγάλα Έργα, Υποδομές και Μεταφορικά Δίκτυα» με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος παρουσίασε μία σειρά έργων για την Κεντρική Μακεδονία και κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι «τα μεγάλα έργα γίνονται με συνεργασία των φορέων και όχι με αλαζονεία των μεγάλων φορέων»

Υπενθυμίζεται ότι η Ωδή Αμφιπόλεως είχε ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο προτάσεων κατά τις προσυνεδριακές διαδικασίες και στον οποίο περιέχονται συγκεκριμένες προτάσεις για

· Την τουριστική αξιοποίηση του λιμανιού της Αμφίπολης

· Την εκμετάλλευση του κτιριακού αποθέματος της περιοχής

· Την δημιουργία Μουσείου στα Μαρτυρικά Κερδύλλια

· Την κατασκευή κλειστού Χώρου – Κέντρου συνεδρίων και εκδηλώσεων στην περιοχή.

Η Ωδή Αμφιπόλεως θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες που προάγουν τον γόνιμο διάλογο και την συνεργασία μεταξύ των φορέων για την τουριστικής ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μοιρασου το.