Μεγάλη Συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στη Λήμνο

0

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ
Μεγάλη συναυλία
Ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει μια σημαίνουσα συναυλία στις 27 Ιουλίου στο ακριτικό νησί της Λήμνου, καλεσμένος τουΟργανισμού Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.
Θα μας ταξιδέψει με τα διαχρονικά τραγούδια και συνθέσεις του που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Αποσπάσματα από τα έργα : “Ιθαγένεια”, “Χρονικό”, “Θητεία”, “Ήλιος ο Πρώτος”, “Μετανάστες”, “Σεργιάνι στον κόσμο”, “Τα Τραγούδια του νέου πατέρα”, “Ανεξάρτητα” “Πρώτα τραγούδια” καθώς και νέες συνθέσεις του από τον κύκλο τραγουδιών “Εντεύθεν” μέρος της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας. Θα τραγουδήσουν : ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Δάφνη Ζουρνατζή, η Μαρία Λυμπεράκου. Θα συμμετέχει το 26μελες φωνητικό σύνολο LibroCoroσε διδασκαλία Ανθής Γουρουντήκαι η 14μελης ορχήστρα Παλίντονος αρμονία.
Οι δημοφιλείς συνθέσεις που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδάμε από….. Τα λόγια και τα χρόνια,Οι Οχτροί, Την εικόνα σου(Χρώματα κι αρώματα), Μαλαματένια λόγια, Π.Χ. Ο Γίγαντας, Κάτω στης μαργαρίτας το αλωνάκι, Μιλώ για τα παιδιά μου, Όχι δεν πρέπει, Παραπονεμένα λόγια, Η Μάνα του Αλέξανδρου, Πέρα από τη θάλασσα, Χίλια μύρια κύματα, ως την Ελλάδα (Λένγκω), το Ζάβαρακάτρανέμια ….. θα συμπληρωθούν από τις νεότερες προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία σε μια μοναδική βραδιά στο ακριτικό νησί της Λήμνου υπό την διεύθυνση του συνθέτη.
Ώρα έναρξης : 21.00 μ.μ.. στον ειδικά διαμορφωμένο για την παράσταση προαύλιο χώρο του Γυμνασίου της Μύρινας

Μοιρασου το.