Νέες σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

0

Γεγονός αποτελεί για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, η διαμόρφωση νέων σύγχρονων, ασφαλών και πλήρως προσβάσιμων υπαίθριων χώρων αναψυχής και ψυχαγωγίας, τόσο για τα παιδιά, όσο και τους δημότες γενικότερα. Συνολικά, έξι (6) παιδικές χαρές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Την ευκαιρία να διαπιστώσει την ολοκλήρωση των εργασιών στις παιδικές χαρές είχε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, στο πλαίσιο αυτοψίας που πραγματοποίησε συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Όπως επισημάνθηκε, ο σχεδιασμός των νέων παιδικών χαρών έγινε λαμβάνοντας υπόψιν, αφενός τη νομοθεσία που διέπει την δημιουργία και λειτουργία των παιδικών χαρών, αφετέρου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τοποθεσίας εγκατάστασης, ενώ τα παιχνίδια, όπως και τα δάπεδα που επιλέχθηκαν διαθέτουν σχετική πιστοποίηση.
Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν αφορούσαν στην τοποθέτηση και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού παιδικών χαρών, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων, περίφραξης, και λοιπών υλικών για την αναβάθμιση υφιστάμενων και νέων παιδικών χαρών στις εξής παιδικές χαρές του Δήμου:

1. Παιδική χαρά πλατείας Καστελλίου (οδός Κόρακα)
2. Παιδική χαρά έναντι δημοτικού σχολείου Καστελλίου
3. Παιδική χαρά Θραψανού
4. Παιδική χαρά εντός χώρου Δ.Α.Κ.Α. – Κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου
5. Παιδική χαρά πλησίον Κλειστού Γυμναστήριου Αρκαλοχωρίου
6. Παιδική χαρά εντός Παιδικού Σταθμού Αρκαλοχωρίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης ανέφερε: «Τα παιδιά μας αξίζουν ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Γι’ αυτό εργαζόμαστε, αυτό πετυχαίνουμε, όπως μπορεί οποιοσδήποτε να διαπιστώσει με την ολοκλήρωση των 6 νέων παιδικών χαρών. Δέσμευση μας – ως Δημοτική Αρχή – είναι πως θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις μας για την αναβάθμιση και συντήρηση των παιδικών χαρών σε όλες κοινότητες του Δήμου μας. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, έχουμε δεσμεύσει στον π/υ του Δήμου για το έτος 2022 το ποσό των 70.000 € από ίδιους πόρους, ώστε εντός του β΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους, να δημοπρατήσουμε την αναβάθμιση και δημιουργία και άλλων παιδικών χαρών στο Δήμο μας».

Μοιρασου το.