ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

0

Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, που προβάλλοντας διάφορα προσχήματα ξαναματοκυλούν τους λαούς.
Θυμόμαστε τα ανάλογα προσχήματα, που πρόβαλλαν εδώ και χρόνια για να διαμελίσουν κράτη (πχ πρώην Γιουγκοσλαβία), για «να βάλουν στο χέρι» τον πλούτο άλλων χωρών. Θυμόμαστε τα προσχήματα για «τα όπλα μαζικής καταστροφής» του Ιράκ, που ποτέ δεν επιβεβαίωθηκαν, για «την πάταξη της τρομοκρατίας» κ.α., με σκοπό πάντα να νομιμοποιούν στους λαούς τις επεμβάσεις τους.
Δεν τους έπιασε ο πόνος για τα θύματα του άμαχου πληθυσμού, αυτό που τους νοιάζει είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.
Γι’ αυτό εξάλλου ο πόλεμος στη Συρία, η Τουρκική επιθετικότητα και γενικότερα η όξυνση των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή συμπίπτει με την εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με την προσπάθεια των αστικών τάξεων να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο γη, θάλασσα, εργαζόμενους…
Ξέρουμε ότι και αυτή η στρατιωτική επέμβαση έγινε και με «τις πλάτες» των ΝΑΤΟικών σύμμαχων τους, με «τις πλάτες» και της Ελληνικής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική με τις προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ δίνουν δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς την ίδια ώρα, που ματώνουν το λαό. Έχουν κάνει τη θάλασσά μας και τα νησιά μας ορμητήριο της νατοϊκής πολεμικής μηχανής. Αλωνίζουν τα πολεμικά τους πλοία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επεκτείνουν τις νατοϊκές τους βάσεις, προετοιμάζουν το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής ανάφλεξης, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς τόσο της περιοχής, όσο και όλου του κόσμου, με μεγαλύτερα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων.
Αποτελεί πρόκληση για το λαό και τους εργαζόμενους ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι «η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση», την ίδια ώρα, που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε γέφυρα εκτόξευσης «βομβών».
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα οι λαοί μεταξύ μας. Απέναντί μας πρέπει να βάζουμε μόνο το σύστημα, που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Απαιτούμε να σταματήσει η επέμβαση στη Συρία, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας. Είμαστε σε ετοιμότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη.

Μοιρασου το.