«Οι αγρότες της Κρήτης εξαφανίζονται» – Παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας κατά την επίσκεψη Βορίδη στο Ηράκλειο

0

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ώστε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης να ακούσει τα προβλήματα των παραγωγών της Κρήτης στην ελαιοπαραγωγή και όχι μόνο, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Καλαντζάκης αφού συμφώνησε με τους προλαλήσαντες για το σημαντικό τρέχον πρόβλημα λόγω του δάκου παρενέβη δηλώνοντας:
«Οι αγρότες της Κρήτης εξαφανίζονται!
Οι λόγοι είναι σαφείς, γνωστοί και συγκεκριμένοι.
Οι μεγάλες φυσικές καταστροφές από θεομηνίες. Τα προβλήματα φυτοπροστασίας από ασθένειες. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών από επιστημονικό προσωπικό και η αποκλειστική ενασχόληση του ήδη υπάρχοντος με γραφειοκρατικές διαδικασίες διοικητικών υπαλλήλων και φυσικά η έλλειψη χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για μεγάλα έργα.
Πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή και το παρόν σκηνικό να ανατραπεί το συντομότερο δυνατόν.»
Ο Δήμαρχος μίλησε επίσης πιο συγκεκριμένα για την αναγκαιότητα μεγάλων έργων για τους αγρότες στον Δήμο Ιεράπετρας τονίζοντας: «Έχουμε ανάγκη μεγάλα έργα ώστε στην Ιεράπετρα να μη χάνεται ούτε μια σταγόνα νερό.
Ο Δήμος και η Περιφέρεια καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη των αγροτών μας αλλά οι χρηματοδοτήσεις και το προσωπικό δεν επαρκούν για να δώσουμε μόνιμες λύσεις.»
Κλείνοντας, ο κ. Καλαντζάκης απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη ζήτησε για ακόμα μία φορά την παραχώρηση των ακινήτων της ιδιοκτησίας του ΕΘΙΑΓΕ στον Δήμο για αξιοποίησή τους προς όφελος των αγροτών και δήλωσε: «Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει ώριμες μελέτες για απαραίτητα έργα και το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης οφείλει να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα και ενδιαφέρον ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες στηρίζοντας τον τόπο μας.»

Μοιρασου το.