Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει:

0

1_ Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγχαίρει για τις πολλές και σημαντικές διακρίσεις που πέτυχαν με τα έργα τους, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς, του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, καθώς του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς (ΕΠΑΛ) και του ΕΕΕΚ Λιβαδειάς.
Οι μικροί δημιουργοί συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την ΄΄Σημασία της Επανάστασης του 1821 και τη συμβολή της Βοιωτίας σε αυτήν΄΄ που διοργάνωσε το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά και η Β’ θμια Εκπαίδευση Βοιωτίας. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν 46 εργασίες και συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 30 καθηγητές και 100 μαθήτριες και μαθητές.
Συγκεκριμένα για το Γυμνάσιο:
Oι μαθήτριες Δούρου Δήμητρα από το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς με το ποίημα «1821-2021: 200 χρόνια ελεύθεροι» και Παρασκευή Πλα από το Γυμνάσιο Δαύλειας με την συλλογή ποιημάτων για το 1821 απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Ποίημα.
Η μαθήτρια Νεκταρία Στριμπή από το 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς για το έργο με τίτλο «Η Απελευθέρωση της Λιβαδειάς» απέσπασε το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Εικαστικό Έργο, καθώς το 3ο Βραβείο στην ίδια κατηγορία δόθηκε στην μαθήτρια Βιβή Σιαμπάνη από το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, για το έργο της με θέμα την μορφή της Πατρίδας περιβεβλημένη με την ελληνική σημαία.
Για το Λύκειο:
Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς Λυμπεράτου Παρασκευή με το διήγημα «Η Απόφαση» και Άγγελος Γκάγκαρης με το διήγημά «Κραυγές θανάτου» απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Κείμενο Εργασίας.
Ακόμη, το 2ο Βραβείο δόθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες Αρβανίτη Αθανάσιο, Αρβανίτη Ηλέκτρα, Βέλλιου Μαριάννα, Γκρέκα Μαριάντα, Γυμνοπούλου Ελένη, Δημητρέλου -Κουτσουλέρη Άννα, Ζαφείρα Γλυκερία, Καραβαγγέλη Ελένη, Λειβαδίτη Γεώργιο, Μελέτη Σεραφείμ, Μουκαλλάρι Παναγιώτη, Παπαγεωργίου Νικόλαο, Ροζακιά Αθανάσιο και Χριστοδούλου Σταύρο του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς για το video με θέμα την Επανάσταση στην Βοιωτία.
Το 3ο Βραβείο στην Κατηγορία Κείμενο Εργασίας απέσπασαν οι μαθήτριες και μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς Ζητουνιάτη Εμμέλεια, Καλαντζή Βασιλική, Κατσίκα Ζωή, Κουτσούμπας Χαράλαμπος και Κωσταγιάννη Φαίη για το δοκίμιο με τίτλο: «Η συμβολή της Βοιωτίας στην Επ-Ανάσταση του ελληνικού έθνους».
Το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία Ποίημα δόθηκε στην μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς Καντά Όλγα με το ποίημα «200 χρόνια Μ(ετά) Ε(πανάστασιν) – Η δική μου πατρίδα».
Στην Κατηγορία Εικαστικό Έργο το 1ο βραβείο έλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Ζ2 και Κ3 του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς για το έργο με τίτλο «Η κατάληψη του κάστρου της Λιβαδειάς από τον Αθανάσιο Διάκο» και στην ίδια κατηγορία το 2ο Βραβείο απέσπασε η μαθήτρια Γυμνοπούλου Ελένη από το 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς για το έργο με τίτλο «Πληγωμένη Ελλάδα».
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων αναφέρει ότι:
«Κάθε μορφή έκφρασης είναι σπουδαία και χρήσιμη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Κάθε μορφή δημιουργίας επιφέρει όχι μόνον σημαντικά επιτεύγματα στην ανθρωπότητα, αλλά κυρίως οδηγεί στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, πόσω μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από τα γεγονότα της ένδοξης ιστορίας μας, που καθόρισαν την πορεία του έθνους μας.
Προσωπικά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμά, διότι προσφέρετε στον εαυτό σας και στους νέους συνανθρώπους του τόπου μας ισχυρά ερείσματα για ένα νέο οικοδομημένο και καινοτόμο κόσμο, που έχει ως βάση του την ιστορική μνήμη. Σας εύχομαι επιτυχίες πολλές, τόσο σε εκπαιδευτικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο και σας προτρέπω να μην σταματάτε ποτέ να δημιουργείτε, να πράττετε και να ονειρεύεστε!».

2_ Τα θερμά του συγχαρητήριά εξέφρασε ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας στις αθλήτριες και προπονήτριες του Γ.Α.Σ. Λιβαδειάς για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Β΄ κατηγορίας (Νεανίδων), στο οποίο κατέκτησαν την 12η θέση στο σύνθετο ομαδικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταγκαλέγκας δήλωσε:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ πολύ για τη σπουδαία σας αυτή κατάκτηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Β΄ κατηγορίας (Νεανίδων). Γαλανάκου Κωνσταντίνα, Καλογρηά Παναγιώτα, Κοσμίδη Έφη, Σφήκα Μαρία και Ταμπάκη Μαριάννα σας αξίζουν πολλά μπράβο, γιατί όλοι αναγνωρίζουμε την μεγάλη σας προσπάθεια για να λάβετε την 12η θέση στο σύνθετο ομαδικό έναντι 48 σωματείων και συνολικά 120 αθλητών, παρά το μεγάλο διάστημα αποχής από την προπονητική και αγωνιστική σας δραστηριότητα, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε να υλοποιείτε τους στόχους σας και να κερδίζετε κάθε μάχη με επιμονή, υπομονή και δύναμη. Καλή Επιτυχία σε ότι κι αν κάνετε! Ο Δήμος Λεβαδέων θα σας στηρίζει έμπρακτα σε κάθε σας προσπάθεια»

Μοιρασου το.