ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΞΙ ( 6) ΜΑΡΤΥΡΩΝ

0

Έχοντας υπόψη το υπ’ αριθ. 645/1964 Β.Δ. που αναγνωρίζει ως επίσημη τοπική εορτή για το Δήμο Μεγαρέων, την 16η Αυγούστου, ημέρα εορτής της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων, καθορίζουμε ενέργειες για τον φετινό εορτασμό όπως παρακάτω:

1. Από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 Αυγούστου, μέχρι το βράδυ της 16ης Αυγούστου ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ, φωτισμός των Δημοσίων και Δημοτικών και καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών κοινής ωφέλειας και σημαιοστολισμός πέριξ του Ιερού Ναού των Αγίων Έξι Μαρτύρων.

2. Ο εσπερινός, θα τελεστεί το βράδυ της 15ης Αυγούστου ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος

3. Από 19.00 μέχρι 19.30 ώρα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 15ης Αυγούστου, οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα κατά διαστήματα.

4. Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, ώρα 19.30 θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου ημών, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

5. Λόγω των μέτρων, που ισχύουν για την προστασία των πολιτών από την πανδημία ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ.

6. Το βράδυ της Κυριακής 15ης προς 16η Αυγούστου, ώρα 00.00, επί του Τάφου των Αγίων Έξι (6) Μαρτύρων, έξω από το Ιερό Παρεκκλήσιόν τους, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

7. Εκκλησιαστικός τελετάρχης έχει οριστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού – Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων και Β΄Γραμματεύς – Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

8. Από το βράδυ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 13ης μέχρι το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16ης Αυγούστου 2021, γενική φωταγώγηση της πόλης των Μεγάρων και των Δημοτικών καταστημάτων.

9. Το πρωί της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 16ης Αυγούστου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Εξι Μαρτύρων, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου, πλαισιουμένου υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος.

10. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων, παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

11. Εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των πιστών κατά τη διάρκεια του Εσπερινού και της λειτουργίας τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον περίβολο, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν προστατευτική μάσκα.

Μοιρασου το.