Πρόγραμμα ​​εορτασμού ​​Αγίου ​​Διονυσίου πολιούχου​​ Νήσου​​​ Αίγινας

0

Η ​​Εορτή ​​του ​​Πολιούχου ​​του νησιού ​​μας ​​​ΑΓΙΟΥ ​​ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ​​έχει ορισθεί​​ με ​​το ​​Π.Δ.​​​18.3.1953 ​​ολοήμερη​​ αργία.
Από​​ την ​​16η​​ Δεκεμβρίου ​​τα ​​Δημόσια, ​​Δημοτικά ​​Καταστήματα,τα ​​κτήρια ​​των ​​Νομικών ​​Προσώπων​​ του ​​Δημοσίου​​ και ​​Ιδιωτικού Δικαίου, ​​τα​​ ιδιωτικά​καταστήματα, ​​οι ​​οικίες ​​και ​​τα​​ πλοία ​​που ​​θα ευρίσκονται​​ στο ​​λιμάνι​​ της ​​Αίγινας​​ θα​​ σημαιοστολιστούν.
Το ​​βράδυ ​​θα ​​φωταγωγηθούν​​ τα ​​Δημοτικά,​​ Δημόσια Καταστήματα,​​ οι​​Εκκλησίες ​​και​​ τα ​​πλοία.

ΣΑΒΒΑΤΟ ​​​16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ​​2017
Ώρα 18:30
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας.
ΚΥΡΙΑΚΗ​​​​​ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ​​ 2017
● Ώρα 7:00 ¨Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό.
● Ώρα 9:00 Προσέλευση Επισήμων στο Παλαιό Δημαρχείο ( Χρ. Λαδά 1 )
● Ώρα 9:15 Αναχώρηση Επισήμων για τον Μητροπολιτικό Ναό.
● Ώρα 10:15 Δοξολογία.
● Ώρα 10:30 Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.
Θα παραστεί και θα χοροστατήσει, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ¨Υδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ με όλο τον Κλήρο του νησιού.
Η πομπή της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας θα ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Ναό και θα περάσει από τις οδούς Κυβερνείου, Θωμαίδου, Ιουλίας Κάτσα , Λεωφ. Δημοκρατίας ( παραλία ) , Αχιλλέως, Αφαίας και Μητροπόλεως, επιστροφή στο Ναό.
Στις Θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Αστυνομικές , Λιμενικές και Στρατιωτικές Αρχές, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα Σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, το ΙΕΚ , το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, τα Σωματεία ,οι Σύλλογοι και ο Λαός της Αίγινας.
Παρακαλούμε:
● Τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αίγινας Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γαρυφάλλου για τα θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
● Τον κ. Διοικητή Α.Τ. Αίγινας να μεριμνήσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης όλων των οχημάτων κατά μήκος της παραλίας και των δρόμων από όπου θα περάσει η Ιερά Πομπή.
● Τον κ. Διοικητή Κέντρου Λήψης Αίγινας ( Τούρλος.) , τον κ. Διοικητή ΑΤ Αίγινας και τον κ. Λιμενάρχη Αίγινας να φροντίσουν για τη διάθεση τιμητικού αγήματος από άνδρες των Υπηρεσιών τους για να πλαισιώσουν την Ιερή Εικόνα. Επίσης ο κ. Λιμενάρχης να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό των πλοίων.
● Τον Μουσικό Σύλλογο ΜΟΥ.Σ.Α και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων για τη συνοδεία της λιτάνευσης
● Τους κ.κ. Δ/ντές των Σχολείων για τις δικές τους ενέργειες συμμετοχής στον εορτασμό.
● Τους κ.κ. Προϊσταμένους των Δημ. Υπηρεσιών, των ΝΠΔΔ καθώς και την Επαγγελματική Ένωση να μεριμνήσουν για τον σημαιοστολισμό και φωταγώγηση
των καταστημάτων κλπ.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, Εκπαιδευτικός.

Μοιρασου το.