Πρόσκληση στην Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ISWM-TINOS

0

Ο Δήμος Τήνου, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο της Βερόνα και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης σας προσκαλεί στην Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης – Ενημέρωσης του έργου LIFE10 ENV/GR/000610, με τίτλο: “ISWM-TINOS: Ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικού συστήματος για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Τήνο σε συμφωνία με την Οδηγία Πλαίσιο για τα Στερεά Απόβλητα”.

 

Το έργο ISWM-TINOS αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή ενός πιλοτικού συστήματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων. Το πιλοτικό σύστημα θα εφαρμοσθεί σε 100 νοικοκυριά στους οικισμούς Πύργου και Όρμου Πανόρμου και προβλέπεται η ξεχωριστή διαλογή και συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό και βιολογικά απόβλητα). Τα βιολογικά απόβλητα θα οδηγούνται προς κομποστοποίηση σε πρότυπη μονάδα εγκατεστημένη πλησίον των οικισμών (δίπλα στο χώρο που είναι εγκατεστημένη η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Ιουνίου 2013, 18.30 – 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου στην Τήνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας έργου) σχετικά με τους στόχους, τον τρόπο συμμετοχής τους στο Έργο και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους στο σπίτι. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ειδικές τσάντες για την ξεχωριστή διαλογή χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και μετάλλου, ενώ σε επόμενη φάση θα μοιραστούν ειδικοί καφέ κάδοι και βιοδιασπώμενες σακούλες για την ξεχωριστή διαλογή των βιολογικών αποβλήτων.

Δεδομένου ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, μάς αφορά όλους, ευελπιστούμε στην παρουσία σας στη συνάντηση αυτή, αλλά και γενικότερα στην ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις υλοποίησης του έργου.

Μοιρασου το.