ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΛΟΙΟ 3 ΜΕΡΕΣ /ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ .

0

Στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (Σ.Α.Σ) , στο Υπουργείο Ναυτιλίας , (20 /11/2017) , ο Δήμος Παξών , παρουσία του Αντιδημάρχου κ.Γιώργου Λύχνου αιτήθηκε , μεταξύ άλλων , τόσο στο Σ.Α. Σ ,όσο και στη Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας (Κ.π.Κ) την δρομολόγηση κατά τους χειμερινούς μήνες , « κλειστού τύπου» πλοίο , για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας -Ηγουμενίτσας – Παξών , κυρίως για τις ημέρες , Δευτέρα –Τετάρτη και Παρασκευή , με σκοπό την διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών αλλά και για την μετάβαση στην ηπειρωτική χώρα και στην Κέρκυρα – χωρίς ακυρώσεις δρομολογίων – λόγω καιρικών συνθηκών .
Η πρόταση του Δήμου Παξών έγινε αποδεκτή από την Κ.π.Κ και έτσι δρομολογήθηκε, πλοίο κλειστού τύπου , άμεσα .
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αναβαθμίζεται σημαντικά και το χειμώνα , η ανασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, επισκεπτών αλλά και υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται στο νησί ,μειώνεται σημαντικά, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων (μόνιμων και μη ) του νησιού .
Η έκβαση του αποτελέσματος αποδεικνύει ότι με την επιμονή ,τον διάλογο και την καλή θέληση από τα εμπλεκόμενα μέρη (Δήμο – Κ.π.Κ) , όλα είναι δυνατά .

Μοιρασου το.