Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

0

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο είχε το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Λότζια, παρουσία και του Αντιδημάρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου Γιώργου Σισαμάκη.
Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον κ. Υφυπουργό για τις ψηφιακές εφαρμογές προς τους πολίτες που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου και την ετοιμότητα του να ανταπεξέλθει σε συνθήκες Covid. Παράλληλα παρουσιάστηκε το πλάνο για την δημιουργία smart «πράσινων» εφαρμογών, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης της ταυτότητας του Δήμου «Ηράκλειο – Έξυπνη Πόλη» και ζητήθηκε η αρωγή του Υπουργείου προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Ο Υφυπουργός από την πλευρά του αναγνώρισε την δουλειά που έχει γίνει στο Ηράκλειο, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών της πόλης (επέκταση του δικτύου οπτικών ινών κ.λπ.).
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Υφυπουργό, όπου τον ενημερώσαμε για την πολιτική μας όσον αφορά στην ψηφιακή διακυβέρνηση στο Ηράκλειο, για αυτά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα δηλαδή και για εκείνα που σχεδιάζουμε να κάνουμε.
Με αφορμή το επερχόμενο lock down θέλω να υπενθυμίσω στους δημότες ότι ο Δήμος διαθέτει πλέον πολλές ψηφιακές εφαρμογές τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν, ώστε να μην χρειάζεται να έρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου αυτοπροσώπως» (https://www.heraklion.gr/e-services/e-services.html).
Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Κρήτη, για την ανάπτυξη της ψηφιακής υπηρεσίας «Ψηφιακοί Τίτλοι Σπουδών/ eDiplomas» και της συνάντησης που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, στα Χανιά.

Μοιρασου το.