Συνάντηση Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

0

Για την εικόνα που υπάρχει στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, 6 μήνες μετά τον σεισμό, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο περιοδείας τους στο Νομό Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και εκπροσώπων τοπικών φορέων, συζητήθηκαν τα προβλήματα του σεισμόπληκτου Δήμου, με τον κ. Φραγκάκη να κάνει μία αναλυτική παρουσίαση των μέχρι τώρα κινήσεων της Δημοτικής Αρχής για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων, ενώ παράλληλα ιεράρχησε όλα όσα πρέπει να γίνουν από δω και πέρα, δίνοντας έμφαση:
Στις χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό, ώστε να καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, στη δρομολογηση των κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων, αλλά και στην αποκατάσταση ζημιών σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με την εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας των σχολικών κτιρίων.
Ο Δήμαρχος παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς οι επιχειρηματίες της περιοχής εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες τους σεισμούς,αλλά και στην εκπόνηση και χρηματοδότηση από την Πολιτεία ενός ολοκληρωμένου πολυταμειακού σχεδίου για την αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση του Δήμου.
Οι κύριοι Σπίρτζης και Πολάκης, μίλησαν για οικονομική ερημοποίηση της περιοχής, ζητώντας ουσιαστικότερη στήριξη των σεισμόπληκτων, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να αλλάξει η τιμολόγηση ανακατασκευής των κτιρίων που γίνεται βάσει των καταλόγων του 2011, την ώρα που η ακρίβεια έχει διαπεράσει όλες τις τιμές, αλλά και τα οικοδομικά υλικά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Δημήτρης Κλαράκης, καθώς και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Μοιρασου το.