Mικρό αποδείχτηκε το Αμφιθέατρο Πολιτισμού Πανοράματος, όπου διοργανώθηκε μια πανέμορφη φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη». Ο κόσμος γέμισε το Αμφιθέατρο, σε μια εκδήλωση που πλημμύρισε από το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας και η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Η συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ, είχε πρωταγωνιστή τη χορωδία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού», που ερμήνευσε έργα κλασικών Ελλήνων δημιουργών του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού, μαγεύοντας τον κόσμο. Μάλιστα στο τέλος της εκδήλωσης και εκτός προγράμματος η 65μελής χορωδία, την οποία διεύθυνε με μεγάλη μαεστρία η Ελισάβετ Δεμίρογλου, τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι «Έχε γεια, Παναγιά». Θυμίζοντας στο κοινό την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, που εκείνη την ημέρα ήταν στο μυαλό όλων των Ελλήνων.
«Είμαστε όλοι εδώ για την ΕΛΕΠΑΠ. Όπως είμαστε πάντοτε παρόντες για την ΕΛΕΠΑΠ. Γιατί πιστεύουμε πως κάνει ένα θεάρεστο έργο για τα πιο γλυκά παιδιά αυτού του κόσμου. Και αν μας ευχαριστεί κάθε φορά που κάνουμε κάτι, νιώθουμε την ανάγκη να της απαντήσουμε πως εμείς την ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά για όσα προσφέρει σε αυτή την κοινωνία», σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος χαρακτήρισε «εξαίρετο το έργο της χορωδίας», ενώ για τη μαέστρο της εκδήλωσης σημείωσε ότι «κάνει καταπληκτική δουλειά».
Παρόντες στην εκδήλωση τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ, Λένα Ιωσηφίδου και Ένη Πασσιά και η διευθύντρια Λένα Βράνη, η αντιπρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Λίζα Αλεξανδρίδου, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του δήμου μας Γιώργος Κεδίκογλου, Πάρης Τσογκαρλίδης και Ανατολή Κωνσταντινίδου.
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ως φιλανθρωπικό σωματείο εδικά αναγνωρισμένο από το κράτος, είναι το πρώτο μη κερδοσκοπικό σωματείο που άνοιξε τις πύλες του το 1937 για να υποδεχθεί τα παιδιά με αναπηρίες. Στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1969, προσφέροντας στο Βορειοελλαδικό χώρο εξειδικευμένες υπηρεσίες σε παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους ως ημερήσιο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας.
Η Χορωδία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010, στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτισμικού και κοινωνικού προγραμματισμό του σωματείου. Είναι μεικτή, πολυφωνική χορωδία, έχει στόχο την έμπρακτη κοινωφελή δραστηριότητα και την προβολή της μουσικής και ποιητικής έκφρασης του ελληνικού στοιχείου και αριθμεί περίπου 65 χορωδούς από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μέλη του σωματείου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Τίμησαν τη μνήμη όσων πολέμησαν και αντιστάθηκαν για τίς αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας- Στη Χανδρού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Η παράσταση «Αρνητικοί Χώροι» στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» από τη Δημοτική Σχολή χορού της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ
- 30η Πρόσκληση Δημοτικής Επιτροπής
- Με μεγάλη επιτυχία η μουσική παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο» από το Δήμο Ηρακλείου
- ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ – MINOAN ROBOTSPORTS COMPETITION JUNIOR ΧΘΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΦΙΛΩΝΙΔΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΜ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.
- «Πράσινες» δωρεάν μετακινήσεις από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με ηλεκτρικά ποδήλατα
- Ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για το γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεάπολης
- Έρχεται η 5η Χαρτοδιαδρομή το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Δήμο Ηρακλείου από την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού