Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Λευκάδας ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Ευχαριστίες του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας προς του φορείς για τη συμβολή τους στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού

0

Με τηλεδιάσκεψη, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, συνεδρίασε χθες (4/5) το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, και τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων, με βασικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία για τη θερινή περίοδο 2020.

Φυσικά, δεν μπορούσε να απουσιάζει από τη συζήτηση και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους φορείς για τη συμβολή τους, αναφέροντας κατά την εισήγησή του:

«Τους τελευταίους δύο μήνες κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και μάλιστα λειτουργώντας υπό ειδικές συνθήκες.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά όλους για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ιδίως τους ένστολους, που με αυταπάρνηση, από την πρώτη στιγμή αυτής της κρίσης ελέγχουν την Πλωτή Γέφυρα 24 ώρες το 24ωρο, προστατεύοντας όλους εμάς.

Περιφέρεια και Δημόσιοι Φορείς λειτουργήσαμε με σύμπνοια, με ψυχραιμία και με περισσή υπευθυνότητα, και επιτύχαμε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση αυτή της κρίσης μέχρι σήμερα.

Τώρα βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της χαλάρωσης των μέτρων και την έναρξη της θερινής περιόδου. Και είμαι σίγουρός πως θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε υποδειγματικά και θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάθε πιθανό κίνδυνο μέσα στο καλοκαίρι.»

Επίσης, τονίστηκε ο σημαντικότατος ρόλος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, σε σχέση με τη δυνατότητα αντιμετώπισης οποιουδήποτε περιστατικού.

Ακόμα, κατά τη συνάντηση, αναλύθηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και λήγει στις 30 οκτωβρίου, αλλά και οι δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα, αφού τα Ιόνια Νησιά ανήκουν στις πιο σεισμογενείς περιοχές της χώρας.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέας Κτενά, συμμετείχαν και οι: Νικόλαος Μηλιώτης (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας), οι: Αντώνης Δουβίτσας (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Ιωάννης Ροντογιάννης (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Ευγενία Κολυβά (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας), Νικόλαος Κωστάκος (Διοικητής 4ης ΜΣΕΠ), Κωνσταντίνος Γαβρίλης (Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας), Ανδρέας Σίδερης (χειριστής θεμάτων Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Αστυνομίας), Θεόδωρος Βαρδής (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας), Ελευθερία Ρούσσου (Λιμενάρχης Λευκάδας), Γεώργιος Λάμπρης (Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λευκάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου), Μαρία Σωτηροπούλου (Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου), καθώς και τα στελέχη της Π.Ε. Λευκάδας Αντώνης Θεοχάρης (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας), Ευάγγελος Μοσχονάς (Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων) και Χρυσούλα Παπαδάτου (Διευθύντρια Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας).

Μοιρασου το.