ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΟΥ.

0

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και την Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους φορείς της Δ.Κ. Ευρωπού στο πρώην Δημοτικό Κατάστημα, με θέμα : «Αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού – Πρακτικές διαχείρισης». Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και υπεύθυνος πολιτισμού κ. Δημήτριος Μπαβέλης, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Ευρωπού κ. Κωνσταντίνος Μεμετζής και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Ευρωπού κ. Καφετζή Ευθυμία. Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη κ. Στρατούλη Γεωργία και οι συνεργάτες της αρχαιολόγοι κ. Παρχαρίδου Μάγδα και κ. Τουλακάκης Νεκτάριος. Από την Π.Ε. Κιλκίς παρούσα ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος και υπεύθυνη Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Καραμισάκη Μιχαλία. Επίσης στην συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΚΕΠΟΘΕ της Π.Κ.Μ. κ. Μυκωνίου Άννα, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωπού κ. Κουρτζανίδης Ευθύμιος, η Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Ευρωπού κ. Ειρήνη Σώρ, η Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Σέλευκος» κ. Κουτουπή Ανδριάνα και ο Πρόεδρος του Παλαιστικού Συλλόγου «Καραγιάννης» Ευρωπού κ. Μπεαζίδης Αναστάσιος.
Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η επίτευξη της συνεχούς λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου, μέσα από την φύλαξη και την συντήρησή του. Ήδη πραγματοποιούνται παρεμβάσεις, οι οποίες εντός των ημερών περαιώνονται και αναμένεται ότι εντός ολίγου χρονικού διαστήματος θα ανοίξει πάλι ο αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς.
Στο μέλλον προγραμματίζεται έκθεση ευρημάτων στην περιοχή με σκοπό την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ευρωπού στον τουριστικό χάρτη του Δήμου σε Πανελλαδικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μοιρασου το.