«Τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία» το μήνυμα του Σίμου Ρούσσου από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων

0

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, για τον 14χρονο μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου- που κρατούνταν επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, όταν συνελήφθη στη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.
Στη συγκέντρωση παρών και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ο οποίος σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να πούμε το αυτονόητο, ότι τα 14χρονα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, στους καθηγητές τους και στις οικογένειές τους. Αν βρίσκονται στα δικαστήρια, αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας. Στηρίζουμε τα παιδιά που αγωνίζονται, γιατί η θέση μας είναι δεδομένη και είναι με τους Αγιάννηδες, όχι με τους Ιαβέρηδες».
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα της κράτησης του μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο Δήμος Χαλανδρίου εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στο 14χρονο και ζητώντας «την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του».
Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων, όπου προσήχθη το πρωί της Δευτέρας ο μαθητής –μαζί με άλλους τέσσερις μαθητές που επίσης είχαν συλληφθεί- για να απολογηθεί, εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο συμμετέχουν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Αθανασάτου, Έλενα Χριστούλη, Κώστας Γερολυμάτος και Χάρης Μαυρουδής.

Μοιρασου το.