Τριήμερο για τον Πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Τριήμερο για τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε το περιοδικό Παρέμβαση από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου

Ένα τριήμερο με θέμα «Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας από το χθες στο σήμερα» διοργάνωσε με επιτυχία το Περιοδικού Λόγου & Τέχνης Παρέμβαση, από τις 28 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Το τριήμερο είχε ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του σύγχρονου πολιτισμού της Δ. Μακεδονίας, σε μία αναδρομή από το παρελθόν μέχρι το παρόν. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν αναφορά σε διαφορετικά είδη τέχνης, τα οποία ανέδειξαν την ποικιλία και την πολυπλοκότητα του πολιτισμού της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Δ. Μακεδονίας.
Το τριήμερο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης. Συμμετείχαν σε αυτό το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Π.Δ.Μ., η Διεθνής Συνεργασία για τον πολιτισμό και τις τέχνες «Μέθεξη» και η Θεατρική Ομάδα Ονειρόdrama.
Το τριήμερο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και ήταν υπό την αιγίδα και την ηθική υποστήριξη της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης.

Μοιρασου το.