Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι με το ΠΔ 49/1.6.2017 “Χαρακτηρισμός μαρτυρικών πόλεων και μαρτυρικών χωριών”, το χωριό Καλάμι Βοιωτίας χαρακτηρίστηκε ως μαρτυρικό χωριό.
Η αναγνώριση του χωριού Καλάμι ως μαρτυρικό χωριό αποτελεί δικαίωση στη μνήμη των 23 συμπατριωτών μας που έπεσαν θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων στις 11 Ιουνίου 1944, τα οποία όχι μόνο αφάνησαν το σύνολο των κατοίκων του αλλά για να ολοκληρώσουν την αποτρόπαια αποστολή τους, με δύο μεγάλες πυρκαγιές κατέκαψαν τα σπίτια και τις αποθήκες του χωριού. Το χωριό δεν ξανακατοικήθηκε ποτέ από τότε.
Σήμερα, διασώζονται μόνο λίγα ερείπια, ενώ ο Δήμος Λεβαδέων κατασκεύασε το μνημείο στη θέση του κατεστραμμένου χωριού για να θυμίζει το αγνοημένο ολοκαύτωμα στο Καλάμι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- Υπόμνημα Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας στον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση των συνεπειών από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 και το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου
- Συνεχίζονται εντατικά και σε καθημερινή βάση οι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλη την Αττική από τα συνεργεία της Περιφέρειας
- Συναντήσεις Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Υπουργούς
- OI EΛΛΗΝΕΣ OLYMPIANS & PARALYMPIANS ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ
- Ανακοίνωση για τη μονάδα ασφαλτικών στη Σαγιάδα
- Συνεχίζεται η αποκατάσταση παράπλευρων οδικών δικτύων των Εθνικών Οδών και της Αθηνών – Σουνίου από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής
- Προς δημοπράτηση το εμβληματικό έργο βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου
- Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου