ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

0

Η άρνηση εκπαιδευτικών αδειών αποτελεί ακραία αυθαιρεσία για κάθε κρατούμενο που τη δικαιούται και δεν τη λαμβάνει.
Η άρνηση χορήγησης της εκπαιδευτικής άδειας στο Νίκο Ρωμανό φανερώνει ένα εκδικητικό πρόσωπο που δεν αντιπροσωπεύει και δεν αξίζει στην Ελληνική Δημοκρατία. Σε τι ωφελούν πρακτικές που παραπέμπουν σε αντεκδίκηση προς τον -επιτυχόντα στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων μέσα στο κελί του – κρατούμενο Νίκο Ρωμανό?
Έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε νέους ανθρώπους από τη ζωή?
Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα.
Η παραβίαση των δικαιωμάτων κάποιων ανοίγει το δρόμο στην καταρράκωση του δίκαιου στο σύνολό του.
Σωφρονισμός δεν σημαίνει απόλυτη απομόνωση του ανθρώπου.
Η φυλάκιση και ο ποινικός εγκλεισμός, σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία, δεν πρέπει να αποτελεί χώρο επιβολής εκδικητικών ποινών, αλλά χώρο ουσιαστικού σωφρονισμού και επανένταξης.
Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός αναγκάζεται να υπερασπίσει το δικαίωμά που του χορηγήθηκε, πραγματοποιώντας απεργία πείνας, η οποία ήδη θέτει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την υγεία του, ή ακόμη και την ίδια του τη ζωή.
Η πολιτεία πρέπει να επιδείξει τόλμη και ανθρωπισμό, επαναχορηγώντας το δικαίωμά που του παρείχε και στη συνέχεια με τις πρακτικές αναίρεσε.
Είναι μεγάλο λάθος η δημοκρατία να εκδικείται . Αντιθέτως, όταν τηρούνται ισότιμα οι νόμοι και τα δικαιώματα για όλους, η δημοκρατία ενισχύεται.
Ο Νίκος Ρωμανός έχει δικαίωμα, όπως και άλλοι συγκρατούμενοι του, να σπουδάσει, πάνω δε από όλα έχει δικαίωμα να υπερασπίσει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, ακόμη και μέσα στη φυλακή, να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Μοιρασου το.