7η ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 Δήμου Νέας Προποντίδας

0

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, 7η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ» σε επιλεγμένους δρόμους στο κέντρο της πόλης των Νέων Μουδανιών και πρωτεύουσας του Δήμου μας, έκλεισαν οι οδοί Κύπρου, Βασματζίδη και Εθνικής Αντιστάσεως από τις 07:30 το πρωί, για τις ανάγκες του προγράμματος της ΕΕΚ 2020, όπως ορίζει το καταστατικό και η χάρτα της εν λόγω διοργάνωσης, για συμμετοχές πόλεων που αξιολογούνται με το σύνολο των κριτηρίων και αποτελούν προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους.
Οι δρόμοι έκλεισαν μέχρι τις 17.00 το απόγευμα και στην οδό Κύπρου φιλοξενήθηκαν επιτραπέζια παιχνίδια, διοργανώθηκαν ερασιτεχνικοί αγώνες σκάκι με την συνδρομή και υποστήριξη της σκακιστικής ακαδημίας Μουδανιών, πινγκ πονγκ, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και έκθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις των ΕΕΚ από το 2015 μέχρι το 2019. Επίσης το Europe Direct είχε παρουσία στον χώρο της διοργάνωσης με δικό του σταντ, έκανε διανομή υλικού και φυλλαδίων για την κινητικότητα των πόλεων και των πολιτών, σχετικά με το πρόγραμμα ΄΄προσβάσιμη πόλη΄΄ και φυλλάδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν την σωστή οργάνωση των αστικών κέντρων. Επίσης μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές που το επισκέφτηκαν.
Την ημέρα αυτή έγινε η επίσημη παρουσίαση του πρώτου νέου σταντ για το ασφαλές παρκάρισμα των ηλεκτρικών πατινιών στον Δήμο μας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλο το Δήμο μέσα στον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Επίσης έγινε η παρουσίαση σε 2η φάση των νέων καλαίσθητων σταντ ποδηλάτων νέου τύπου, που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μοίρασε φυλλάδια για τις θετικές επιπτώσεις της χρήσης του ποδηλάτου και τις ασφαλείς μετακινήσεις με αυτό, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της πολιτείας. Επίσης μοίρασε φωτογραφικό υλικό από την φετινή διοργάνωση και μάσκες σε όλους τους επισκέπτες.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν σχολαστικά και τηρήθηκαν στο έπακρο όλες οι οδηγίες και οι απαγορεύσεις, για την ασφάλεια όλων μας.
Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε την οδό Κύπρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την ομάδα υποστήριξης της ΕΕΚ, πολίτες και επισκέπτες. Επίσης τα νέου τύπου ηλεκτρικά πατίνια με μορφή μοτοσυκλέτας έκαναν την εμφάνισή τους στην οδό Κύπρου και είχαμε την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε σε αυτά . Ευχαριστούμε τον κ. Καραγιάννη Δημήτρη για τη συμβολή του σε αυτό.
Το απόγευμα έληξε η 7η ημέρα της διοργάνωσης με την αυλαία να πέφτει στην ΄΄ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ΄΄.
Φέτος οι συνθήκες της διοργάνωσης και όλων των δράσεων ήταν ξεχωριστές, λόγω της πανδημίας του Covid-19, με εκτεταμένη χρήση μάσκας από όλους και απαγορεύσεις στην αριθμητική συμμετοχή των εκδηλώσεων, που προβλέπει ο νόμος για την Χαλκιδική.
Προσδοκούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα προσφέρει επιπλέον πολύτιμο κεφάλαιο στον Δήμο και τους κατοίκους του, με μοναδικό γνώμονα και σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και στα χωριά μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπεύθυνο συντονιστή, την ομάδα υποστήριξης, τους εθελοντές, εργαζόμενους του Δήμου που βοήθησαν σε πολλά μέτωπα και πεδία, και όλους τους συνεργάτες της διοργάνωσης.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν με αφορμή την φετινή ΕΕΚ, παρά την επίσημη λήξη της και για το επόμενο 15ήμερο στα χωριά του Δήμου Ν Προποντίδας. Η κινητικότητα για τον Δήμο μας έχει προτεραιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πλέον αυτό αποτελεί κεκτημένο για όλους μας.

Μοιρασου το.