Με τη συμμετοχή αρκετών γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου το βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Προλαμβάνοντας παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις στους εφήβους- ο ρόλος του γονέα» στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας.
Η εν λόγω εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνοδευτικής δράσης προς τους ωφελουμένους του προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), απευθυνόταν τόσο στους δικαιούχους του προγράμματος όσο και σε δημότες που επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τους εφήβους και τη διαχείριση ζητημάτων συμπεριφοράς.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Φραγκούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε Θέματα Παιδείας, κ. Ηλίας Νταραράς, ενώ παραβρέθηκαν η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του προγράμματος στον Δήμο Ιεράπετρας, κα. Λαμπράκη – Βαρδάκη Ηρώ, καθώς και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας οι κυρίες Αγγελάκη Σ., Περάκη Εμμ. και Μαρκάκη Δ.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς μέσα από την συμμετοχή τους σε ομάδες, υιοθετώντας διαφορετικούς ρόλους που αφορούν στην επίλυση συνηθισμένων ενδο-οικογενειακών προβλημάτων και βιώνοντας έντονα και ποικίλα συναισθήματα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια καθ΄όλα βιωματική εμπειρία μέσα από την οποία αναδείχθηκαν θέματα τα οποία εν συνέχεια επεξεργάστηκαν και συζήτησαν με τις υπεύθυνες του σεμιναρίου.
Το βιωματικό σεμινάριο οργάνωσαν και εμψύχωσαν εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, κα. Παπαδακάκη Μ. και κα. Μαραγκάκη Π., ενώ τον συντονισμό είχε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χλιαουτάκης Ι.
Με τα οφέλη από τέτοιες βιωματικές δράσεις να είναι αξιόλογα και σημαντικά, όπως αναφέρθηκε, με βάση τη διαμορφωθείσα κατάσταση της περιόδου αλλά και τις ανάγκες των ωφελουμένων, παράλληλα με τις Ομάδες Γονέων που είναι σε εξέλιξη αποκλειστικά για δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, προδιαγράφηκε έντονο το ενδιαφέρον για τη συνέχιση αντίστοιχων ανοικτών προς το κοινό υποστηρικτικών δράσεων και κατά το επόμενο έτος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους γονείς και γενικότερα πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη βιωματικών σεμιναρίων με σκοπό την κατανόηση και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων και συμπεριφορών των παιδιών τους.