Στην 26η DETROP Boutique, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, θα συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με σειρά δράσεων και τη λειτουργία ενός stand 6 τετραγωνικών μέτρων, στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ, με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης και της αναβαθμισμένης σύγχρονης γαστρονομικής της ταυτότητας.
Η DETROP Boutique είναι μια από τις πιο γνωστές διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας και διοργανώνεται παράλληλα με την 7η ARTOZYMA, διεθνή έκθεση αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, μηχανημάτων, πρώτων υλών, εξοπλισμού και έτοιμων προϊόντων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης:
• Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.30, με τη λήξη της τελετής εγκαινίων θα προσφερθεί το κοκτέιλ THESSALONIKI FOOD FESTIVAL σε 300 περίπου καλεσμένους επιχειρηματίες και αντιπροσώπους φορέων που θα συμμετάσχουν, στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Δημιουργός του κοκτέιλ είναι ο βραβευμένος bartender, Γιάννης Κέδες
• Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 18.15, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, στην αίθουσα σεμιναρίων της DETROP Boutique , στο Περίπτερο 8
• Την ίδια ημέρα, στις 18.30, στο χώρο του Pop-up Restaurant , μεταξύ των περιπτέρων 8 και 9, θα ακολουθήσουν γευστικές δοκιμές από τις συνταγές του Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης, που θα προετοιμάσουν ο pastry-chef, Φίλιππος Μπαντής και ο chef, Κωνσταντίνος Μάρκου, με τοπικά προϊόντα (Σχολή La chef)
• Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 18.00, στο περίπτερο 8, στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων Pop-up Restaurant (αναδυόμενα εστιατόρια), ο barista και coffee consultant, Βαλάντης Λαμπριανίδης θα παραδώσει master class με θέμα τον καφέ
«Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 26η DETROP Boutique, επιθυμούμε να συμβάλει στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας και στην αξιοποίησή της για ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών» αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας και προσθέτει ότι κορυφαίο γεγονός για την πόλη θα αποτελέσει και το «Παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων (chef )», που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων συνέδρων από όλο τον κόσμο και το οποίο ο Δήμος θα στηρίξει, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία που πλέον διαθέτει.