Dimos-news.gr
    Facebook LinkedIn
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στα ΚΔΑΠ Του Δήμου Μεγαρέων έως 04/04/2023
    • H Κρήτη αγκάλιασε το Eyeharp – Kατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
    • Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για το μεγάλο Μεσολογγίτη πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία
    • Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Διανομή ΤΕΒΑ 03 & 04/04/2023 Σημείο Διανομής: Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO, ΣΕΡΡΕΣ
    • 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
    • Ανοιχτή πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στις εκδηλώσεις της 6ης Ανθοέκθεσης Σκύδρας
    • Το πρώτο παθητικό νηπιαγωγείο κατασκευάζεται στα Τρίκαλα
    • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ”
    Facebook LinkedIn
    Dimos-news.gr
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
      • Γενικές
      • Περιφερειών
      • Δήμων
    • ΑΡΘΡΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • Περιφέρεια Πελοποννήσου
    • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
      • Οι Περιφέρειες της χώρας
      • Οι Δήμοι της χώρας
    • ΑΠΟΤ. ΕΚΛΟΓΩΝ
      • Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Dimos-news.gr
    Είσαι στο:Αρχική».ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ»Περιφέρεια Αττικής»Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Ερυθρών του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας από το 2015 βρίσκει λύση. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 1,2 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του Γυμνασίου

    Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των Ερυθρών του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας από το 2015 βρίσκει λύση. Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 1,2 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του Γυμνασίου

    0
    By ioanna στις 18/02/2023 Περιφέρεια Αττικής

    Γ. Πατούλης: « Χρηματοδοτούμε με 95 εκατ. ευρώ πάνω από 50 έργα σχολικών υποδομών. Σε τρία χρόνια πετύχαμε όσα δεν είχαν επιτευχθεί δεκαετίες πριν»

    Ακόμη ένα ουσιαστικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των σχολικών υποδομών της Αττικής, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής με 1,2 εκατ. ευρώ, κατόπιν της υπογραφής από τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της Διοίκησης της ΚΤΥΠ ΑΕ.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ανακατασκευή και αποκατάσταση του Γυμνασίου Ερυθρών στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2015 λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου. Το έργο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης τον Ιούλιο του 2022.

    Η υπογραφή από τον ανάδοχο του έργου έγινε χθες στα γραφεία της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τ. Κατσίπου, του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ κ. Θεόδ. Κυριαζόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλου, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση, του Αντιδήμαρχου Μ. Σακελάρη, του Προέδρου Δ. Κοινότητας Δ. Παγώνη, και της Προέδρου Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μ. Σακελλάρη.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών επισήμανε την σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση έργων υποδομών για την εκπαιδευτική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2023-2027 θα υπάρξει αυξημένη χρηματοδότηση προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισήμανε:

    « Από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Χώρας, μέλημα μας ήταν η άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας. Η περιφέρεια Αττικής έχει πάνω 50 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 80 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από τα 15 εκ. €. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την γοργή προώθηση ενός σημαντικού έργου που αφορά την ανακατασκευή του Γυμνασίου Ερυθρών, ενός ιστορικού κτηρίου σε μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής μας, το οποίο παρέμενε κλειστό από το 2015 λόγω σοβαρών θεμάτων στατικής επάρκειας και εν γένει επικινδυνότητας. Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας και τις Κτιριακές Υποδομές και υπό τη συνεχή εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Λ. Κοσμόπουλο, προχωρήσαμε καταρχήν στην έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο έργο, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης τον Ιούλιο του 2022, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. € και με τις συντονισμένες ενέργειες από τις Κτιριακές Υποδομές σε συνεργασία με τη διαχειριστική μας αρχή, σε μόλις 6 μήνες από την έγκριση της χρηματοδότησης, καταλήγουμε σήμερα στην υπογραφή από τον ανάδοχο που θα υλοποιήσει το έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους».

    Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

    «Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη -συνεχίζουμε να υλοποιούμε το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα της ενίσχυσης των υποδομών παιδείας σε όλη την Αττική, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
    Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση για την ανακατασκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του υφιστάμενου κτιρίου, στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Ερυθρών, ασφαλώς και με τη συμβολή του αποτελεσματικού Δημάρχου, του κ. Στάθη.
    Μέγιστη προτεραιότητά μας και σκοπός της προσπάθειας που καταβάλουμε παραμένει η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας».

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται, καθώς ήδη πάνω από 10.000 μαθητές και μαθήτριες στεγάζονται πλέον σε νέα σχολικά κτήρια. Επιπλέον, αναφερόμενος στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, επισήμανε ότι καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών υποδομών, με υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές.

    Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης εξήρε την αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής και την Διοίκηση της ΚΤΥΠ, τονίζοντας την ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία της επαναλειτουργίας του ιστορικού Γυμνασίου των Ερυθρών μετά από πολλά χρόνια.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην υλοποίηση ενός αναγκαίου έργου για τις Ερυθρές, εστιάζοντας στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η διαδικασία από την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ μέχρι και την υπογραφή από τον ανάδοχο του έργου.

    Παράλληλα, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόσης, επισήμανε ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έχει καταστήσει σαφές ότι πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας είναι η άμεση ανταπόκριση στα αναγκαία αιτήματα των Δήμων για την δημιουργία ασφαλών και λειτουργικών σχολικών κτηρίων, με σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

    Μοιράσου το. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Τα χρυσά μετάλλια στην νικήτρια ομάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ20, απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

    Παράδοση από τον Περιφερειάρχη Αττικής χιλιάδων καπακιών από πλαστικά μπουκάλια για την προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών στο πλαίσιο της Δράσης «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς»

    Συνεχίζεται η θερμή ανταπόκριση των μαθητών της Αττικής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης Τhe Green City της Περιφέρειας Αττικής

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΔΗΜΟ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
    • ΔΗΜΩΝ
    30/03/2023

    Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στα ΚΔΑΠ Του Δήμου Μεγαρέων έως 04/04/2023

    30/03/2023

    H Κρήτη αγκάλιασε το Eyeharp – Kατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

    30/03/2023

    Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για το μεγάλο Μεσολογγίτη πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

    30/03/2023

    Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Διανομή ΤΕΒΑ 03 & 04/04/2023 Σημείο Διανομής: Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO, ΣΕΡΡΕΣ

    30/03/2023

    Ταυτόχρονη παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Βουδαπέστη και Βουκουρέστι

    29/03/2023

    Τα χρυσά μετάλλια στην νικήτρια ομάδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων Κ20, απένειμε ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

    29/03/2023

    H Περιφέρεια Ηπείρου αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Δασικού Χωριού Καταρράκτη Άρτας

    29/03/2023

    Ανδρέας Κτενάς: «Αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και προβάλλουμε τον πολιτισμό μας» – Μελέτη για αρχιτεκτονικό φωτισμό 5 μνημείων της Λευκάδας

    30/03/2023

    Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στα ΚΔΑΠ Του Δήμου Μεγαρέων έως 04/04/2023

    30/03/2023

    H Κρήτη αγκάλιασε το Eyeharp – Kατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

    30/03/2023

    Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για το μεγάλο Μεσολογγίτη πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

    30/03/2023

    Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Διανομή ΤΕΒΑ 03 & 04/04/2023 Σημείο Διανομής: Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO, ΣΕΡΡΕΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

    Είναι ένα ειδησεογραφικό Portal που ασχολείται μόνο με ειδήσεις της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ο επισκέπτης του Portal έχει την δυνατότητα εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν γενικά την Αυτοδιοίκηση, να βρει και μεμονωμένα τις ειδήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη Περιφέρεια ή Δήμο.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    30/03/2023

    Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής στα ΚΔΑΠ Του Δήμου Μεγαρέων έως 04/04/2023

    30/03/2023

    H Κρήτη αγκάλιασε το Eyeharp – Kατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

    30/03/2023

    Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για το μεγάλο Μεσολογγίτη πολιτικό που σφράγισε με το πολυδιάστατο έργο του τη σύγχρονη ελληνική ιστορία

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Αμβροσίου Φραντζή 7
    Νέος Κόσμος 11743, Αθήνα
    Τηλ.: 210-9227500
    Φαξ: 211-8006968
    Email: info@whoiswhogroup.com
    Web: www.whoiswhogroup.com

    wiw.gr dimosprofile.gr

    ©2022 dimos-news.gr | Powered by Who is Who Group
    • Η Εταιρεία
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.