Ο πρώην Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Συμβούλου από τη δική του παράταξη, επιτίθεται στο σημερινό Δήμαρχο με τους εξής χαρακτηρισμούς:
α) «Δεν αντιλαμβάνομαι τα καθημερινά προβλήματα και δεν δέχομαι προτάσεις.
β) Δεν βοηθώ ευπαθείς ομάδες να ξεφύγουν από τη μιζέρια.
γ) Δεν επιδίωξα αξιοποίηση εθνικών ή ευρωπαϊκών πόρων για κοινωνικές παροχές.
δ) Είμαστε χωρίς σχέδιο και όραμα.»
Οφείλω μια απάντηση και στα τέσσερα σημεία:
α) Καθημερινά παρακολουθώ όλα τα έργα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και είμαι γνώστης των προβλημάτων. Όλα αυτά γίνονται σε στενή συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες. Ισχυρίζομαι, μάλιστα, ότι αρκετοί πολίτες έχουν αντιληφθεί την καθημερινή μας προσπάθεια. Όσον αφορά προτάσεις της Αντιπολίτευσης, έχουμε αποδεχθεί τέτοιες πλειστάκις (π.χ. πρόταση του Γ. Μυλωνάκη για την «Ανεμώνη», πολλές προτάσεις στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για την αντιπροσώπευση του Δήμου σε συνέδρια, για αρκετά θέματα καθημερινότητας κ.ά.) και προσωπικά ενημερώνω, για συγκεκριμένα προβλήματα, τους αρχηγούς των παρατάξεων.
β) Η βοήθειά μας στις ευπαθείς ομάδες είναι καθημερινή: Χορηγούμε, πολύ συχνά, χρηματικά επιδόματα σε απόρους, συνεχίζουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (338 τακτικά μέλη), του Κοινωνικού Μαγειρείου (165 μέλη με 950 μερίδες φαγητού εβδομαδιαίως) και του Κοινωνικού Φαρμακείου (231 μέλη) με μεγάλη αριθμητική αύξηση ωφελουμένων στις σημερινές μνημονιακές εποχές, ιδρύθηκε για πρώτη φορά και λειτουργεί για 2η χρονιά Κοινωνικό Φροντιστήριο, μοιράσαμε δεκάδες τόνους φρούτων, αναμορφώσαμε τους χώρους (εσωτερικά και εξωτερικά) του Μαγειρείου και παράλληλα κάναμε πολλές αποστολές σε Δομές αλληλεγγύης για Έλληνες και πρόσφυγες, αξιοποιήσαμε εθελοντές στις Κοινωνικές Δομές κ.ά.
γ) Στο ζήτημα προγραμμάτων για κοινωνικές παροχές ο πρ. Δήμαρχος συλλαμβάνεται αδιάβαστος:
1. Ενταχθήκαμε στο επισιτιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχιας ΤΕΒΑ, μέσω ΕΣΠΑ.
2. Ενταχθήκαμε, επίσης, στο πρόγραμμα για τα Κέντρα Κοινότητας ύψους 168.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ και
3. Ενταχθήκαμε, μέσω ΕΣΠΑ, για χρηματοδότηση και των τριών Κοινωνικών Δομών (Μαγειρείο, Παντοπωλείο, Φαρμακείο) σε πρόγραμμα, ύψους 477.000 ευρώ.
δ) Τέλος, για τα περί σχεδίου και οράματος απαντώ με τα έργα και τις δράσεις που έγιναν ή βρίσκονται εν εξελίξει στο Δήμο μας.
Ενδεικτικά αναφέρω: Tα πάρα πολλά έργα πολλαπλών συντηρήσεων και αναπλάσεων που έγιναν σε όλα τα Σχολεία, έργα στην οδοποιία, στις ασφαλτοστρώσεις και στους υπαίθριους χώρους, τις αναπλάσεις σε όλες τις Παιδικές χαρές, τα μεγάλα έργα των δικτύων ομβρίων (όπως αυτό των οδών Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας που έγινε και το ήδη δημοπρατημένο έργο των 4,3 εκ ευρώ για δίκτυα ομβρίων σε Κοντόπευκο, Παράδεισο, Νότια Πευκάκια και Τσακό), το δημοπρατημένο επίσης έργο 5 εκ. ευρώ αποπεράτωσης του 1ου ΕΠΑΛ στο «Μπαρμπίκα», την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, τα έργα των εκτεταμένων ρυμοτομήσεων στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κοντόπευκου, την ανάπλαση των οδών Ελευθερίας και Ιερολοχιτών, την πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Γιαβάση στην Κεντρική πλατεία που θα προχωρήσει σε έργο, τις δράσεις για την αναβάθμιση της καθαριότητας, την εκπόνηση νέου κανονισμού καθαριότητας και τοπικού σχεδίου Αποκεντρωμένης διαχείρισης Στερεών αποβλήτων, τη λειτουργία κινητού Σημείου Ανακύκλωσης, το πρόγραμμα για την εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων που θα επεκταθεί σε πολλά σημεία της πόλης, τη Διαδημοτική συνεργασία με τους Δήμους Ζωγράφου & Χολαργού – Παπάγου για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που προχωρά σε έργο, τις δράσεις για την ευταξία της πόλης, τις συντηρήσεις-αναπλάσεις σε όλους τους Αθλητικούς χώρους, την αύξηση δραστηριοτήτων αλληλεγγύης στις κοινωνικές δομές, την επαναφορά των συνελεύσεων γειτονιών, τις μειώσεις 12% στα τέλη του Δήμου και άνω του 30% στα τέλη του Δημοτικού Κοιμητηρίου, τους Παιδικούς σταθμούς με μειώσεις τροφείων, τη λειτουργία του νέου Παιδικού σταθμού στα Πευκάκια, τη δημιουργία Γραφείου ενημέρωσης ανέργων-ανασφάλιστων όπως και Γραφείου Συμβουλευτικής για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, την απελευθέρωση της Κεντρικής πλατείας από οχήματα, την ανάπλαση-αναβάθμιση του πάρκου «Στ. Κώτσης», τη λειτουργία θερινού κινηματογράφου, τα μουσικά φεστιβάλ, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την καθιέρωση «Γραμμής Δημότη», τη βελτίωση χώρων εργασίας και Διοικητικών λειτουργιών, τα προγράμματα πρόληψης υγείας, τη δημιουργία Κ.Ε.Π. Υγείας και πολλά πολλά άλλα.
Δεν σταματάμε εδώ. Η απόκτηση κοινόχρηστων και πολιτιστικών χώρων, η κτιριακή θωράκιση του Δήμου Αγ. Παρασκευής (Νέος Παιδικός Σταθμός, Δημαρχείο, Χώρος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, Κτήμα Ιόλα κ.ά.), αναπλάσεις χώρων και σχολείων κ.ά. είναι πλευρές υλοποιήσιμου οράματος.
Όλοι, βέβαια, θα κριθούμε το 2019 από το λαό της Αγίας Παρασκευής. Μέχρι τότε υποσχόμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση πολλών προβλημάτων της πόλης μας, μικρών και μεγάλων.