Εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής Κεραμικής του Χαράλαμπου Γκούμα

0

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής Κεραμικήςτου Χαράλαμπου Γκούμα στο Άλσος Περιστερίου

Με την προσέλευση εκατοντάδων Περιστεριωτών πραγματοποιήθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 τα εγκαίνια της εξαίρετης έκθεσης Γλυπτικής Κεραμικής του Χαράλαμπου Γκούμα στο Άλσος Περιστερίου.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον κορυφαίο γλύπτη κεραμικής κ. Γκούμα, εξαγγέλλοντας τη δημιουργία εργαστηρίου γλυπτικής κεραμικής στο Δήμο Περιστερίου, με στόχο τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε μια αρχέγονη τέχνη.

Στην ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων “80 Χρόνια Περιστέρι”, οι Περιστεριώτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση και να θαυμάσουν τις σημαντικές δημιουργίες, την τέχνη της νεοκλασικής γλυπτικής κεραμικής.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Γκούμας ευχαρίστησε τον κ. Παχατουρίδη για τη δυνατότητα που του έδωσε να εκθέσει τα έργα του στον πανέμορφο χώρο του Άλσους Περιστερίου.

Για την προσφορά του γλύπτη στην τέχνη μίλησαν με θερμά λόγια οι κ.κ. Αντώνης Αντωνάκος – ιστορικός και Πέτρος Γεωργαρίου – γλύπτης. Έργα του δημιουργού φιλοξενούνται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τον κορυφαίο γλύπτη τίμησε με την παρουσία της μία από τις πιο καταξιωμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες, η Μαρίζα Κωχ. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τη μελωδική, γλυκιά και ιδιαίτερη φωνή της Περιστεριώτισσας Μαρίας Αναματερού, που παρουσίασε τη μουσική παράσταση «Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε» με τις μουσικές του κόσμου.

Μοιρασου το.