Επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες

0

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δράση αλληλεγγύης που ξεκίνησε με ένα κάλεσμα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας στις 26 Μαρτίου 2020. Στόχος ήταν να κατασκευάζουμε μάσκες για τους γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Έτσι αποφασίσαμε με έξοδα του συλλόγου να καλυφθούν τα υλικά και με τη συνδρομή εθελοντών οι κατασκευές. Η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν μεγάλη και συγκινητική. Πάνω από 30 εθελοντές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με μεγάλη προθυμία.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε ότι μετά από την πρώτη αποστολή 600 επαναχρησιμοποιούμενων μασκών στο Νοσοκομείο, αύριο στέλνουμε και τις υπόλοιπες 850 μάσκες (σύνολο 1450 μάσκες). Παράλληλα αποφασίσαμε να ενισχύσουμε με 80 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του ΙΚΑ που εξυπηρετεί ασθενείς στην οδό Πλάτωνος και ήδη σήμερα το πρωί παραδώσαμε στο Διευθυντή κύριο Κατσαφάδο το πακέτο με τις 80 μάσκες. Επίσης θα προσφέρουμε ακόμα 30 μάσκες σε εθελόντριες του τοπικού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε λύνοντας το πρόβλημα, όμως αυτό είναι μέλημα της Πολιτείας να προστατεύει το ιατρικό προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων και να τους προμηθεύει τα απαραίτητα υλικά για να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς να κινδυνεύουν. Μέλημα των ενεργών πολιτών που ασχολούνται με τον Πολιτισμό είναι να δημιουργούν πάντα, ιδιαίτερα όμως σε ακραίες καταστάσεις όπως αυτή που βιώνουμε, δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς, γιατί Πολιτισμός και Αλληλεγγύη είναι έννοιες άμεσα συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες.
Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του εθελοντές που βοήθησαν να ολοκληρωθεί αυτή η δράση αλληλεγγύης. Ευχόμαστε σε όλους να έχουν υγεία και δύναμη για να βγούμε αλώβητοι από την ακραία κατάσταση της πανδημίας που ζούμε. Χρέος μας είναι να τους αναφέρουμε με τα ονόματά τους, γιατί τους αξίζει. Στην προετοιμασία των υλικών (κοπή πολυπροπυλένιου και υφασμάτων , μεταλλικών ελασμάτων, λάστιχων), βοήθησαν: Γιώτα Μανούσου (σημαντική η βοήθειά της και στην εξεύρεση υλικών) , Λέττα Πετρουλακη, Τάκης Σοφικίτης, Μαρία Κωνσταντακοπούλου και Πόπη Μαυρέα. Στην κατασκευή βοήθησαν:
1. Γαϊτάνη Πηνελόπη, 2. Γεωργακίλα Ζωή, 3. Γεωργακοπούλου Βέρα, 4. Ζήρα Αγγελική, 5. Θεοδωρακοπούλου- Βλαχίδου Αγνή, 6. Κακαλίκα Βούλα, 7. Κανελλοπούλου Αντωνία, 8. Κλείδωνα Γεωργία, 9. Κουρνιώτη Πόπη, 10. Κωστοπούλου Άρτεμις, 11. Κωστοπούλου Σοφία, 12. Λαμπρινοπούλου Βίκυ, 13. Μαλαπάνη Γιάννα, 14. Μανούσου Γιώτα, 15. Μαυρέα Πόπη, 16. Μηλιαρέση Κατερίνα, 17. Μηλιώνη Κατερίνα, 18. Μητράκου Ρούλα (Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας), 19. Μπουσούνη Σαβέρια, 20. Νταϊφά Μαρίζα, 21. Πετρουλάκη Λέττα, 22. Πλαγιανού Λίτσα, 23. Πουλοπούλου Ειρήνη, 24. Πουλοπούλου Έφη, 25. Πουλοπούλου Ιφιγένεια, 26. Σιαμαντζούρα Σταυρούλα, 27. Σπάλα Γωγώ, 28. Φιλιποπούλου Ζωή, 29. Φράγκου Σοφία, 30. Χολιαστού Ιρένα. Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Βούλα Ρούμπου για την προσφορά υλικού συσκευασίας.
Ευχόμαστε σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται, εκτός σπιτιού, υγεία και δύναμη, καλή μεγάλη εβδομάδα, καλή Ανάσταση και ένα όμορφο αλλιώτικο Πάσχα.

Μοιρασου το.