Dimos-news.gr
    Facebook LinkedIn
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη
    • ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “3ου ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ”
    • ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΓΙΑ SMART ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ PROJECT ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
    • Πρόσκληση στο εργαστήρι υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ με την εκπαιδεύτρια υφαντικής και πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ κα.Μαρία Σγουρού.
    • Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας
    • Το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ε. Μπουρνούς
    • Εκδήλωση του Δήμου Βοΐου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
    • Διακοπή ρεύματος 22 Μαρτίου 2023 στη Δάφνη Σκύδρας
    Facebook LinkedIn
    Dimos-news.gr
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
      • Γενικές
      • Περιφερειών
      • Δήμων
    • ΑΡΘΡΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • Περιφέρεια Πελοποννήσου
    • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
      • Οι Περιφέρειες της χώρας
      • Οι Δήμοι της χώρας
    • ΑΠΟΤ. ΕΚΛΟΓΩΝ
      • Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Dimos-news.gr
    Είσαι στο:Αρχική».ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ»Περιφέρεια Αττικής»Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου

    Η εξασφάλιση από την Περιφέρεια Αττικής της χρηματοδότησης με 365 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τους δημάρχους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου

    0
    By ioanna στις 11/03/2023 Περιφέρεια Αττικής

    Γ. Πατούλης: «Για πρώτη φορά Περιφέρεια της χώρας επιτυγχάνει να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για το μεγαλύτερο έργο πράσινης ανάπλασης»
    Στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν από την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή της απόφασης ένταξης για το έργο της «Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 365,4 εκ.€, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Καλλιθέας Δ. Κάρναβο και Μοσχάτου Ταύρου Α. Ευθυμίου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλου.
    Όπως επισήμανε η θετική αυτή έκβαση, σηματοδοτεί την οριστική υλοποίηση ενός μεγάλου έργου και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την επιστροφή 110 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια για αναπτυξιακά έργα και υποδομές και στους 66 δήμους της Αττικής. O κ. Πατούλης στη συνέχεια αναφερόμενος στο έργο τόνισε ότι το έργο αποτελεί «σημαία», όχι μόνον για την Αττική, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθόσον θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus (NEB) δηλαδή την Βιωσιμότητα, την Αισθητική και τη Συμπερίληψη. Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε επίσης ότι «οι πολίτες της Αττικής και οι κάτοικοι των Δήμων της ευρύτερης περιοχής θα χαίρονται, ένα τεράστιας σημασίας Μητροπολιτικό έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους και θα δώσει μεγαλύτερη αξία στις περιουσίες τους».
    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Καλλιθέας Δ. Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου Μ. Αντωνάκος και η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας Φ. Παπαγιάννη.
    Οι Δήμαρχοι και τα στελέχη των δήμων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την σημαντική αυτή εξέλιξη και ευχαρίστησαν την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τις προσπάθειες που κατέβαλαν. Στο πλαίσιο της συζήτησης οι δήμαρχοι ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για επιμέρους θέματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του έργου. Επιπλέον επισημάνθηκε ότι τα στελέχη της Περιφέρειας θα προχωρήσουν σε πλήρη ενημέρωση καθώς προγραμματίζονται workshops με τους όμορους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
    Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις και επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
    Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
    Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα του κ. Θεοδωρόπουλου για να συζητήσουμε την πορεία ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, μετά την πολύ θετική εξέλιξη της διασφάλισης από την Περιφέρεια, των 365 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Διασφαλίστηκε δηλαδή η χρηματοδότηση της Ά φάσης του έργου και συγχρόνως η πλήρης χρηματοδότηση της β φάσης, ύψους 265 εκ. ευρώ. Έτσι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση η οποία αναμένεται να γίνει στους επόμενους μήνες. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και δουλειάς από όλα τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία όλων, αλλά χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο και κανένας δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα από ίδιους πόρους. Εμείς, με εργώδη διαδικασία, συμμετέχοντας σε όλες τις διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία, τα καταφέραμε και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε, ότι αυτό το έργο θα γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα επιστρέφουν στους πόρους της Περιφέρειας 110 εκ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν προς όφελος των πολιτών των Δήμων της Αττικής. Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο της Αττικής και της χώρας μας, το οποίο θα απολαύσουν οι πολίτες αλλά και οι επόμενες γενιές. Ένα από τα εμβληματικότερα πάρκα της Ευρώπης το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα bauhaus και θα είναι το πρώτο που θα δημοπρατηθεί για το 2023 .Καλή μας επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους.
    Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος
    Σήμερα συζητήσαμε το ζήτημα της ένταξης της χρηματοδότησης του έργου της Β’ φάσης ανάπλασης του φαληρικού όρμου με τον Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη και τον συνάδελφο τον δήμαρχο Μοσχάτου -Ταύρου τον Αντρέα Ευθυμίου. Η ένταξη της χρηματοδότησης της Β’ φάσης είναι μία σημαντική εξέλιξη που περίμεναν καιρό οι συμπολίτες μας. Θέσαμε στον περιφερειάρχη μια σειρά από ζήτημα, ενώ είναι προφανές, ότι το μεγαλύτερο ζήτημα και η μεγαλύτερη αγωνία όλων μας είναι η όσο το δυνατόν έγκαιρη δημοπράτηση του έργου.
    Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Α. Ευθυμίου
    Στη σημερινή πολύ θετική συνάντηση, είχαμε μία ενημέρωση τόσο από τον κύριο Περιφερειάρχη όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Για μας είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει τελειώσει χθες. Είναι ένα υπερτοπικό έργο που αφορά όλη την Αττική. Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο υπερτοπικό πόλο ψυχαγωγίας, αναψυχής, πολιτισμού. Αυτό που θέλουμε είναι να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο.
    Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα κ. Θεοδωρόπουλος
    Η σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη είναι έμπρακτη απόδειξη ότι οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού βρίσκονται σε άμεση συνεργασία. Υποδεχθήκαμε σήμερα τον δήμαρχο Καλλιθέας κ. Κάρναβο και τον δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου τον κ. Ευθυμίου, για να τους ενημερώσουμε για το σημαντικό επίτευγμα όλων των συναρμόδιων φορέων να εξασφαλιστούν 365 εκατομμύρια ευρώ. Με πρωτοβουλίες και ενέργειες της Περιφέρειας όχι μόνο εξασφαλίζονται τα 255 εκατομμύρια δημοπράτησης της δεύτερης φάσης, αλλά επιστρέφονται και τα 110 εκατομμύρια της πρώτης φάσης, τα οποία θα διαχυθούν σε έργα στους 66 δήμους της Αττικής. Οι τιτάνιες και άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη και όλων των συνεμπλεκομένων έφεραν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση γιατί είναι επ΄ωφελεία των πολιτών και των δημοτών όχι μόνο των δύο δήμων, αλλά των 66 θα έλεγα δήμων της Αττικής. Είναι ένα υπερτοπικό και εμβληματικό πάρκο το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στα μεγάλα έργα στα Bauhouse. Το έργο αυτό θα το καρπωθούν, όχι μόνο οι τωρινοί πολίτες αλλά και οι επόμενες γενιές.

    Μοιράσου το. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ε. Μπουρνούς

    Ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης και ανακατασκευής των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Ν. Ιωνίας στον Δήμο Ωρωπού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας 4.1 εκ. ευρώ

    Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Αχαρνών

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΔΗΜΟ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
    • ΔΗΜΩΝ
    20/03/2023

    Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη

    20/03/2023

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “3ου ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ”

    20/03/2023

    ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΓΙΑ SMART ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ PROJECT ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

    20/03/2023

    Πρόσκληση στο εργαστήρι υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ με την εκπαιδεύτρια υφαντικής και πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ κα.Μαρία Σγουρού.

    20/03/2023

    Πρόσκληση στο εργαστήρι υφαντικής για επιμορφωτές ΑμεΑ με την εκπαιδεύτρια υφαντικής και πρόεδρο του Συλλόγου Ελληνικής Υφαντικής Τέχνης ΗΛΑΚΑΤΕΙΑΙ κα.Μαρία Σγουρού.

    20/03/2023

    Το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ε. Μπουρνούς

    20/03/2023

    H Ρόδος γίνεται πανευρωπαϊκός προορισμός εξ αποστάσεως εργασίας “All roads lead to Rhodes”

    19/03/2023

    Κ. Αγοραστός: Διεκδικούμε την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου και προχωράμε στην κατασκευή των συνοδών έργων του – 500 έργα προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ

    20/03/2023

    Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη

    20/03/2023

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “3ου ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ”

    20/03/2023

    ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΓΙΑ SMART ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ PROJECT ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

    20/03/2023

    Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

    Είναι ένα ειδησεογραφικό Portal που ασχολείται μόνο με ειδήσεις της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ο επισκέπτης του Portal έχει την δυνατότητα εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν γενικά την Αυτοδιοίκηση, να βρει και μεμονωμένα τις ειδήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη Περιφέρεια ή Δήμο.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    20/03/2023

    Έκφραση Αλληλεγγύης μέσα από την Τέχνη

    20/03/2023

    ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “3ου ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΦΕΤΣΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ”

    20/03/2023

    ΤΡΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΔΙΣΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΓΙΑ SMART ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ PROJECT ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Αμβροσίου Φραντζή 7
    Νέος Κόσμος 11743, Αθήνα
    Τηλ.: 210-9227500
    Φαξ: 211-8006968
    Email: info@whoiswhogroup.com
    Web: www.whoiswhogroup.com

    wiw.gr dimosprofile.gr

    ©2022 dimos-news.gr | Powered by Who is Who Group
    • Η Εταιρεία
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.