Dimos-news.gr
    Facebook LinkedIn
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου
    • ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ
    • Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους άνεργους για καλύτερες θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις σε όλα τα νησιά με κατάλληλο προσωπικό»
    • Δωρεάν τοποθέτηση microchip στην Αλεξανδρούπολη, σε δεσποζόμενους σκύλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων
    • Υπογραφή σύμβασης για το έργο αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό του Κοντιά
    • Με το βλέμμα στο μέλλον η ρομποτική στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων
    • Παρουσίαση βιβλίου: «Χαλκιδική, ο τόπος μου είναι ένα ποίημα»
    • Δωρεά από την εταιρεία εμπορίας αναψυκτικών – ποτών- τροφίμων Θεοδωρίδης Γ. Δημήτριος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
    Facebook LinkedIn
    Dimos-news.gr
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
      • Γενικές
      • Περιφερειών
      • Δήμων
    • ΑΡΘΡΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
      • Περιφέρεια Πελοποννήσου
    • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
      • Οι Περιφέρειες της χώρας
      • Οι Δήμοι της χώρας
    • ΑΠΟΤ. ΕΚΛΟΓΩΝ
      • Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019
      • Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    Dimos-news.gr
    Είσαι στο:Αρχική».ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ»Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος»Με ευχές για καλή και επιτυχημένη θητεία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας – Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να μάχεται για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους πολίτες της

    Με ευχές για καλή και επιτυχημένη θητεία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας – Απ. Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να μάχεται για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους πολίτες της

    0
    By petridis στις 13/09/2014 Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

    «Αυτή η δεύτερη θητεία μας στην Περιφέρεια θα κριθεί επιτυχημένη μόνο αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες και να λειάνουμε αδικίες. Θα κριθεί επιτυχημένη στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Και στο πεδίο αυτό θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας».

    Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με την παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων της περιοχής, αλλά και πλήθους πολιτών.

    Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε την ορκωμοσία για τον επανεκλεγέντα Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τους νέους ΑντιπεριφερειάρχεςΑιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς και για τους 51 Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων που πλέον θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, ο οποίος εισέρχεται στη δεύτερη θητεία του σε μια περίοδο όπου η κοινωνία εξακολουθεί να δοκιμάζεται βαθιά, οι ανισότητες να διευρύνονται και οι αδικίες παραμένουν μεγάλες.

    «Απ’ όποια οπτική γωνία κι αν δούμε τα πράγματα, η αλήθεια δεν αλλάζει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η βαθιά κρίση, η παρατεταμένη ύφεση, έχει βυθίσει την κοινωνία σε επικίνδυνες ατραπούς, σε δραματικά αδιέξοδα, με κύρια συμπτώματα την ανεργία που καλπάζει, την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, τον μαρασμό της αγοράς, ακόμα και την εξασθένηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που αποτελούσε πάντα βασικό και διαχρονικό γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας και ουσιώδες στοιχείο αλληλοϋποστήριξης» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Σήμερα δεν είναι μέρα απολογισμού, ούτε μέρα προγραμματικών δηλώσεων. Ελέχθησαν όλα αυτά κατά την προεκλογική περίοδο. Και οι πολίτες έκριναν, συνέκριναν, αξιολόγησαν, στάθμισαν θέσεις και πολιτικές και πήραν την απόφαση τους. Μας εμπιστεύτηκαν μια δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εκτιμώντας, από την μια πλευρά το γεγονός ότι η Δυτική Ελλάδα κατάφερε να μείνει όρθια και ζωντανή σε μια περίοδο όπου τα πάντα κατέρρεαν. Να μην εγκαταλείψει στόχους και διεκδικήσεις, να μην αφήσει ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και τελικά να δικαιωθεί μέσα από μικρές και μεγάλες νίκες που υπόσχονται ένα μέλλον περισσότερο ευοίωνο, πιο αισιόδοξο και ασφαλές».

    Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε δύο από τα μεγαλύτερα έργα που βαίνουν πλέον σε φάση ολοκλήρωσης: Την Ολυμπία και την Ιόνια Οδό, δυο έργα που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα και τις προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι μέσα στους επόμενους 16 μήνες, να έχουν παραδοθεί στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου τους.

    Παράλληλα, μίλησε για τους σκληρούς αγώνες που έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ισχυρό και διεκδικητικό πνεύμα, ώστε να μην υπάρξουν εκπτώσεις και υποχωρήσεις στον αρχικό σχεδιασμό των δυο αξόνων, όπως αντίστοιχα έκανε και σε μια σειρά από άλλα έργα, ενίσχυσης των υποδομών σε Υγεία, Παιδεία και Μεταφορές, προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αστικών αναπλάσεων, μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, τόνωσης του πρωτογενούς τομέα και του Τουρισμού.

    «Στο πολύ κοντινό μέλλον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ολοκληρωμένο το δίκτυο των βασικών της υποδομών και με πόρους από τη νέα Προγραμματική Περίοδο, θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τα βήματα της προς τον στόχο της ανασυγκρότησης του παραγωγικού της μοντέλου. Με δουλειές για τους νέους ανθρώπους, με αντικείμενο για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον νέο επιστήμονα, με πλεονεκτήματα που θα διατρέχουν το σύνολο της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο Απ. Κατσιφάρας.

    Κλείνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο γεγονός πως η «αιρετή Περιφέρεια ως ισχυρός αυτοδιοικητικός φορέας, δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής και με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην αγωνία, απέναντι στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πολίτης» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο να δίνει όλο το βάρος των προσπαθειών τους για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για τους πολίτες.

    Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας λέγοντας, πως αυτό θα γίνει «πάντα με συνέπεια και συναίσθηση του καθήκοντος μας απέναντι στον πολίτη που σήμερα είναι πολλαπλά πληγωμένος, πάντα με αμετακίνητη προσήλωση στην διαφάνεια, στη νομιμότητα, στη λογοδοσία, στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και των οργάνων, στις αξίες και στις αρχές που εγγυώνται την κοινωνική πρόοδο και δικαιοσύνη».

    Αμέσως μετά τόσο ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, όσο και οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι υπέγραψαν τα πρακτικά της ορκωμοσίας και πλέον αναλαμβάνουν καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

    Ποιοι παρέστησαν στην τελετή

    Στην τελετή ορκωμοσίας, την παρουσίαση της οποίας έκανε ο Διονύσης Βούλτσος, παρέστησαν μεταξύ άλλων οι: Μητροπολίτες Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ.κ.Γερμανός, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο πρώην Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, οι πρώην Υπουργοί και νυν βουλευτές Θάνος Μωραΐτης και Γιάννης Κουτσούκος, οι πρώην Υπουργοί Ανδρέας Μακρυπίδης και Ανδρέας Φούρας,, οι βουλευτές Θανάσης Νταβλούρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, πρώην βουλευτής και Νομάρχης ΑιτωλοακαρνανίαςΓιάννης Βαϊνάς, πρώην Νομάρχης Στάθης Αθανασόπουλους – Σερέτης, πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, υποδιοικητής της 6ης Υ.Πε. Τάκης Αντωνακόπουλος, οι νεοεκλεγέντες, απερχόμενοι και πρώην Δήμαρχοι στη Δυτική Ελλάδα, Κώστας Πελετίδης, Θάνος Καρπής, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Θανάσης Παναγόπουλος, Αλέξης Καστρινός, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, Γιάννης Δημαράς, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος,Θανάσης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Τορουνίδης, Θωμάς Κοτρωνιάς, απερχόμενοι Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και ΗλείαςΧαράλαμπος Καφύρας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι βοηθοί Περιφερειάρχη Γιώργος Αθανασόπουλος και Γιώργος Χριστογιάννης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε.Διονυσία Μαράτου, ο απερχόμενος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, η νεοεκλεγείσα Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτης Καπλάνης, ο πρώην Πρύτανης Σταύρος Κουμπιάς, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Βαγγέλης Πολίτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, οι προϊστάμενοι Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπαρής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Χριστοπούλου, εκπροσωπώντας τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η διευθύντρια Γεωργία Πατακιάρα, πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κεπενός, πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θοδωρής Αμπαζής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πατρών Γιάννης Σουβαλιώτης και η γραμματέαςΣταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, η πρόεδρος του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα» Άννα Σπηλιωτακάρα, οι πρώην Αντιδήμαρχοι Αλέξης Σκαρμέας, Νίκος Κουρεμένος, Γιάννης Κασίμης, ο Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Νίκος Στακιάς, ο πρώην Διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο πρώην αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Κωνσταντίνα Σιάμου, η προεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Τασία Μανωλοπούλου, εκπρόσωποι στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

    Μοιράσου το. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    Ν. Φαρμάκης: «Η δουλειά των προηγούμενων τριών χρόνων είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζουμε τη νέα ατζέντα για τη Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας»

    Νεκτάριος Φαρμάκης από το Ντουμπάϊ: «Η Δυτική Ελλάδα είναι μία γη περιβαλλοντικού, ιστορικού, πολιτιστικού και ανθρωπογενούς πλούτου»

    Εγκαίνια ψηφιακού μουσείου στα Καλάβρυτα – Ν. Φαρμάκης: «Διαχρονική μαρτυρία της προσφοράς του τόπου μας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και πόλος έλξης επισκεπτών»

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΔΗΜΟ
    • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
    • ΔΗΜΩΝ
    01/04/2023

    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

    01/04/2023

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    01/04/2023

    Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους άνεργους για καλύτερες θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις σε όλα τα νησιά με κατάλληλο προσωπικό»

    01/04/2023

    Δωρεάν τοποθέτηση microchip στην Αλεξανδρούπολη, σε δεσποζόμενους σκύλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων

    01/04/2023

    Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους άνεργους για καλύτερες θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις σε όλα τα νησιά με κατάλληλο προσωπικό»

    01/04/2023

    Στην γιορτή φιλοζωίας και υιοθεσίας στον δήμο Δάφνης Υμηττού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

    01/04/2023

    Ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας τίμησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό

    31/03/2023

    Πασχαλινής εορταγορά 03 Απριλίου 2023 έως 12 Απριλίου 2023 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας μια προσπάθεια των παιδιών-εθελοντών

    01/04/2023

    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

    01/04/2023

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    01/04/2023

    Δωρεάν τοποθέτηση microchip στην Αλεξανδρούπολη, σε δεσποζόμενους σκύλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδεσπότων Ζώων

    01/04/2023

    Υπογραφή σύμβασης για το έργο αισθητικής αναβάθμισης κοινόχρηστου χώρου με τη δημιουργία προσβασιμότητας ΑμεΑ στον παραδοσιακό οικισμό του Κοντιά

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

    Είναι ένα ειδησεογραφικό Portal που ασχολείται μόνο με ειδήσεις της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    Ο επισκέπτης του Portal έχει την δυνατότητα εκτός από τις ειδήσεις που αφορούν γενικά την Αυτοδιοίκηση, να βρει και μεμονωμένα τις ειδήσεις που αφορούν την συγκεκριμένη Περιφέρεια ή Δήμο.

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
    01/04/2023

    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Δήμου Χερσονήσου

    01/04/2023

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ

    01/04/2023

    Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξοπλίζει τους άνεργους για καλύτερες θέσεις εργασίας και ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις σε όλα τα νησιά με κατάλληλο προσωπικό»

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    Αμβροσίου Φραντζή 7
    Νέος Κόσμος 11743, Αθήνα
    Τηλ.: 210-9227500
    Φαξ: 211-8006968
    Email: info@whoiswhogroup.com
    Web: www.whoiswhogroup.com

    wiw.gr dimosprofile.gr

    ©2022 dimos-news.gr | Powered by Who is Who Group
    • Η Εταιρεία
    • Όροι Χρήσης
    • Επικοινωνία

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.