Κάθε χρόνο στα μέσα Μαρτίου τιμάται η μνήμη των δύο Ηλείων Αγίων Νεομαρτύρων Χρίστου και Πανάγου που κατά την περίοδο της δεύτερης Τουρκοκρατίας εμαρτύρησαν. Γεννήθηκαν ο μεν άγιος και ιερός Πανάγιος (Πανάγος) στη Γαστούνη, ο δε θαυμάσιος Χριστός ( Χρίστος) στην Ανδραβίδα.
Η μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Γαστούνη είναι τα γνωστά Ανθεστήρια, η μεγάλη γιορτή της άνοιξης και των λουλουδιών. Πολίτες και φορείς κατασκευάζουν τεράστια άρματα στολισμένα με λουλούδια που παρελαύνουν στον κεντρικό δρόμο της πόλης.
Το έθιμο της καύσης του “Αράπη” ή “Ιούδα” που γίνεται κάθε χρόνο την Τρίτη του Πάσχα στην Παναγία την Καθολική της Γαστούνης.
Στις 10 Μαΐου στα Καβάσιλα εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Νικολάου με την τέλεση του εθίμου της κουλούρας, δηλαδή αγώνας δρόμου με έπαθλο μια κουλούρα.
Στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποιείται ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Βαρθολομιού που έγινε το 1825.
Το Καρναβάλι του Τραγανού πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.
Η “Γιορτή της Ελιάς” διοργανώνεται στο Βαρθολομιό τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες κόσμου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
- 1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου Δήμου Παύλου Μελά
- Εκδηλώσεις στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων ενόψει των εορτών
- Χιλιάδες κόσμου στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας
- Ξεκίνησαν οι γιορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Σκύδρας
- Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής Ι. Μυλωνάκη
- Συνάντηση Κώστα Λύρου με τον Πρέσβη της Πολωνίας
- Πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου
- Φιλοζωική δράση των Αστεριών του ΣΕΟ Τρικάλων με στήριξη από τον Δ. Τρικκαίων