Οι Εκλογές τελείωσαν, λοιπόν, «τα κεφάλια μέσα» από αύριο, με γνώμονα την εθνική επιβίωση, την ομοψυχία και τη συνοχή των Ασπροπύργιων

0

 

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρουσία εκατοντάδων Ασπροπύργιων, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννη Βασιλείου, του Βουλευτή Αττικής κ. Αλέξη Μητρόπουλου, του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού, και εκπροσώπων όλων των γειτονικών Δήμων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων (¨Δ. Καλλιέρης¨) του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, η τελετή

ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, και των Δημοτικών Συμβούλων, για την περίοδο 2014-2019. Ο Δήμαρχος και 31 Δημοτικοί Σύμβουλοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ οι Σύμβουλοι της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» (κ.κ. Μπακάλης Δ. & Τσοκάνης Αλ.), έδωσαν πολιτικό όρκο. Στη ομιλία του ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου, αναφέρθηκε στην κρίσιμη συγκυρία, για την Ελλάδα και τον Ασπρόπυργο, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αντίστασης. Ανάμεσα σε άλλα ο δήμαρχος τόνισε στην ομιλία του τα εξής: Ασπροπυργιώτισσες κι Ασπροπυργιώτες, όπως αναγνωρίζω, στο εκλογικό αποτέλεσμα, τη μεγάλη τιμή της έγκρισης των πεπραγμένων εμού και των συνεργατών μου, έτσι συναισθάνομαι και τη βαριά ευθύνη, που αναλαμβάνουμε εκ νέου! Μαζί, Δημοτική Αρχή και Ενεργοί Πολίτες, έχουμε αποδείξει ότι δεν αεροβατούμε! Δεν χαϊδεύουμε αυτιά! Δεν ωραιοποιούμε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Συμπολίτες μας και όλοι οι Έλληνες! Δεν επιδιδόμαστε σε εμπόριο Ελπίδας!

“Μέσα σε λίγα χρόνια, ο 4ος σε χρέη Δήμος της χώρας, βγήκε από τη λίστα των κόκκινων Δήμων και για πρώτη φορά, δημοτικοί πόροι από Δημόσιους Φορείς, εντάχθηκαν στην κατεύθυνση της εξυγίανσής του!

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο 4ος σε χρέη Δήμος της χώρας, και 2ος στο χρέος ανά κάτοικο, βγήκε από τη λίστα των κόκκινων Δήμων. Χάρη στη συγκροτημένη προσπάθεια και στις στοχευμένες διεκδικήσεις μας, πολιτικές και δικαστικές. Ενοίκια, χρηματοδοτήσεις, ΕΣΠΑ, ΠΕΠ, αντισταθμιστικά, δημοτικοί πόροι από Δημόσιους Φορείς, για πρώτη φορά, ήρθαν στο Δήμο και εντάχθηκαν στην κατεύθυνση της εξυγίανσής του!

“Από πιο ευνοϊκή, οικονομική αφετηρία, και με ξεκάθαρο προσανατολισμό, ετοιμαζόμαστε για τον αγώνα της προσεχούς πενταετίας

Σήμερα, λοιπόν, από σαφώς πιο ευνοϊκή, οικονομική αφετηρία, και με ξεκάθαρο προσανατολισμό, ετοιμαζόμαστε για τον υπέρ πάντων αγώνα της προσεχούς πενταετίας. Θα συνεχίσουμε να ψηλώνουμε τους πνευματικούς, πολιτιστικούς κοινωνικούς μας πυλώνες, και θα κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε με το Πρόγραμμα μας! Ήδη από προχθές, απ΄ την προηγούμενη εβδομάδα, η οικονομική Επιτροπή του Δήμου, υπό την προεδρία μου, επικύρωσε την απόφαση μείωσης των Δημοτικών Τελών του 2015, κατά 4,5%!

Ξεκινήσαμε με 1100 εργαζόμενους το 2007, και σήμερα είμαστε στους 620 σε Δήμο και Νομικά Πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι πήραμε και λειτουργούμε σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες της πρώην Νομαρχίας, με το νόμο «Καλλικράτη». Ενώ, κοντά στις υπηρεσίες και τις δράσεις που βρήκαμε και επεκτείναμε, προσθέσαμε σχεδόν άλλες τόσες, με πανελλήνια καταξίωση. Την ίδια ώρα, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κατασκευάζουμε σημαντικότατα έργα υποδομής και αναβάθμισης της πόλης μας.

“Εχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε τον τόπο μας την ομοψυχία και τη συνοχή των Ασπροπύργιων, που είναι και πρέπει να παραμείνουν, υπεράνω τεχνητών διαχωρισμών!

Οι Εκλογές τελείωσαν, λοιπόν, «τα κεφάλια μέσα» από αύριο, με γνώμονα την εθνική επιβίωση, την ομο ψυχία και τη συνοχή των Ασπροπύργιων, που είναι και πρέπει να παραμείνουν, υπεράνω τεχνητών διαχωρισμών! Έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε τον τόπο μας απ΄ την οργή που προσπαθούν επιδέξια να διαμορφώσουν, ώστε να στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο! Όλοι Μαζί! Ας ανταποκριθούμε στο χρέος, να κρατήσουμε τις ρίζες μας! Να γίνουμε η ανθρώπινη αλυσίδα, που θα κρατήσει έξω απ΄ τη ζωή μας όσους έβαλαν στόχο τον αφανισμό της Πατρίδας μας και του Λαού της! Ο Ασπρόπυργος μπορεί! Η Ελλάδα μπορεί! Με Πίστη στο Θεό και την κληρονομιά μας θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ!».

Μοιρασου το.