Πετυχημένη η λειτουργεία του Κέντρου Δια βίου μάθησης του Δήμου Βέροιας

0

Παρουσία πολλών δημοτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Αυγούστου η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βέροιας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Βέροιας) υπό τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος μίλησε στους επιμορφωθέντες και τόνισε ότι η χρησιμότητα της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιβεβαιώθηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών που με μαζικότητα προσήλθαν και παρακολούθησαν τα μαθήματα στο αντικείμενο που ο κάθε ένας επέλεξε

Η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου κ. Αθηνά Τσέα, έδωσε στοιχεία για τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός καθώς από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 έχουν υλοποιηθεί 38 τμήματα μάθησης με ποικίλες θεματικές ενότητες επιμορφώνοντας περισσότερους από 600 πολίτες.

Οι θεματικές ενότητες που κυρίως προτιμούν οι εκπαιδευόμενοι είναι:

-Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Ισπανικά, Τούρκικα

-Αγωγή Υγείας, Πρώτες βοήθειες, Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής

-Αστικοί Λαχανόκηποι

-Εκμάθηση Η/Υ, Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Σύνταξη εγγράφων κτλ.

Επίσης τονίσθηκε η συνεργασία που υπήρξε με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, στα μαθήματα πρώτων βοηθειών, σε Βέροια, Νάουσα και Ριζώματα.

Για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, προγραμματίζεται ο εμπλουτισμός της λειτουργίας του Κέντρου με νέα μαθήματα, όπως:

-Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Ασφάλεια Φαρμάκων

-Ξένες γλώσσες σε ανώτερο επίπεδο

-Διδασκαλία Ποντιακής διαλέκτου

-Κοπτική – Ραπτική

-Εργαστήρια ψηφιδωτών, χειροτεχνίας, ξυλογλυπτικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

-Εθελοντισμός, διαχείριση κινδύνων – κρίσεων και εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία, πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα επιμόρφωσης έχουν όλοι οι ενήλικες, άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα φύλλου, μορφωτικού επιπέδου, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, με μόνη προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή.

Κλείνοντας η υπεύθυνη του Κέντρου Δια βίου Μάθησης του Δήμου Βέροιας, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο κ. Χ. Ουσουλτζόγλου, τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, τις υπεύθυνες του Δήμου για θέματα παιδείας κ.κ. Αναστασία Μαρασλή και Αντωνία Ρητά και τους εκπαιδευτές.

Μοιρασου το.