Πιλοτική Υπογειοποίηση Κάδων Απορριμμάτων στο Δήμο Χαϊδαρίου

0

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, αξιοποιώντας το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, προχωρά στην προμήθεια και τοποθέτηση 7 Συστημάτων υπόγειων κάδων, στις εξής θέσεις:

1. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Δάσος Χαϊδαρίου, Οδός Ζάππα)
2. ΠΑΛΑΤΑΚΙ (Κέντρο Χαϊδαρίου, Οδός Αϊδινίου & Στρ. Καραϊσκάκη)
3. ΦΑΒΙΕΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ (Γρηγορούσα, Οδός Αγ. Τριάδος και Φαβιέρου)
4. ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΤΣΑΣ (Κέντρο Χαϊδαρίου, Οδός Κορυτσάς- μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο)
5. ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΑΜΠΑ (Δάσος Χαϊδαρίου, Ν. Σουκατζίδη & Σατωβριάνδου)
6. ΣΤΡ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ (Κέντρο Χαϊδαρίου, στην αρχή της οδού Κερασούντος)
7. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Κέντρο Χαϊδαρίου, στο ύψος της Πλατείας- Κολοκοτρώνη & Κεφαλληνίας)

Το κάθε ένα Σύστημα, θα αποτελείται από μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βρίσκονται 2 κάδοι (οι σημερινοί κάδοι που χρησιμοποιούνται).
Αυτό το τμήμα θα είναι πλήρως υπογειοποιημένο και θα ανεβαίνει μόνο όταν πρέπει να αδειάσουν οι κάδοι.
Η απόρριψη των απορριμμάτων από τους κατοίκους, θα γίνεται από το μοναδικό εμφανές τμήμα του Συστήματος, που θα είναι ένας πυργίσκος, διαστάσεων 80Χ60 εκατοστά.
Το άδειασμα των κάδων, θα γίνεται με συμβατικού τύπου απορριμματοφόρα οπίσθιας φόρτωσης (με μηχανισμό τύπου πρέσας), δηλαδή με αυτά που χρησιμοποιεί ο Δήμος.
Οι κάδοι θα είναι συγκροτημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχονται όλες οι αναγκαίες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά τον χειρισμό τους, από τους δημότες της πόλης και από τους εργαζόμενους της υπηρεσίας.

Το ποσόν χρηματοδότησης από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ανέρχεται σε 187.698 € και μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης, η συμβατική δαπάνη έφτασε στα 127.428 €.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, εξασφαλίστηκαν οι αποτυπώσεις όλων των δικτύων από τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο), ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν περιπτώσεις τεχνικών αστοχιών σε υπάρχοντα δίκτυα.
Όλες οι διαδικασίες εκσκαφών και εν συνεχεία τοποθέτησης των υπόγειων Συστημάτων Υπογειοποίησης, γίνονται με τη διαρκή παρουσία εκπροσώπου της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου.
Ήδη, έχουν γίνει όλες οι εκσκαφές, χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα, έχουν κατασκευαστεί τα φρεάτια και προχωρά η τοποθέτηση των μηχανισμών υπογειοποίησης.

Μοιρασου το.